Till minne av Kjell Ljusberg

Kjell Ljusberg 1951-2020

ÖSK Bandy har nåtts av meddelandet att en av klubbens tidigare tränare Kjell Ljusberg gått bort under julhelgen, på annandagen. Kjell som tränade ÖSK Bandy 2007/2008 och förde klubben till kvalspel och avancemang till Elitserien säsongen 08/09, som tyvärr dock blev ettårigt, var också ÖSK tränare på 80-talet vilket var hans första tränaruppdrag på elitnivå.


Hans dotter Malin Ljusberg skrev:


”Min pappa Kjell Ljusberg, gick hastigt bort på annandagen. Han vigde sitt liv åt bandyn och ÖSK låg honom varmt om hjärtat.” och vid ett samtal med Malin gav hon en bild av sin far som ”hans hjärta tickar bandy”.


Han vigde sitt liv åt bandyn säger Malin.

Uppdragen inom bandyn förde familjen runt i landet och Kjell var tränare i allt från Vetlanda i syd till Broberg i norr, Örebro där emellan och många fler. Bandyintresset fanns kvar ända till slutet och han följde flera lag, inte minst ÖSK Bandy, även denna säsong.


ÖSK Bandy sörjer denne bandyman och tänker på hans familj, döttrarna Mia och Malin samt sönerna Mats och Niklas och hans livskamrat Duanchai Phulthawee. Kjells sista tid bodde han i Bollnäs men han var bördig från Nynäshamn.

Ett av Kjells ordspråk var ”Tappa inte glöden” och vi inom ÖSK Bandy lovar Kjell att leva upp till det så gott vi kan. I samband med matchen på Tingvalla i onsdags mot Boltic hölls också en tyst minut för Kjell som varit aktiv i båda föreningarna och mycket uppskattad på många fler håll än så.


Vila i frid Kjell!