"Tempot blev en chock inledningsvis"

Örebro blev en nyttig erfarenhet rikare under söndagseftermiddagen när man gästade etablerade elitserielaget IFK Vänersborg. Hemmalaget vann klart (9 - 2) efter en chockstart där man gjorde 4 - 0 på Örebro på knappa sex minuters spel. Det inledande tempot blev en chock för Örebro som dock hade läge på 1 - 0 direkt på avslag.

Victor Janers hittade med en fin passning i djupet Saku Hämäläinen som från vår position såg ut att bryskt rivas ner. Där borde det nog ha varit straff. Istället gjorde hemmalaget 1 - 0 i momentet efter med ett skott invid stolproten. Första halvlek blev till en rejäl läropeng för Örebro när man var alldeles för bekväma, slog en hel del felpass och inte klev dit i situationerna. Tempot i inledningen chockade Örebro totalt och det straffade sig samtidigt som det mesta gick in för Vänersborg i avslutsväg. Vid 0 - 4 borde Örebro kanske ha samlat sig som lag och tillsammans varit mer resoluta över hela isen. Istället dröjde det till 0 - 7 innan man fick se en ordentlig reaktion.

Säsongens första startelva

Nej, första halvlek första 25-30 minuter var en viktig lärdom att dra nytta av och man hade också ett bra snack i halvtid och kom ut som ett helt nytt lag, agerade mer resolut, utan respekt och med en tydligare idé. Det syntes i första att man i stort sett bara varit på rink innan dagens match. Det blev lite av en chock på Vänersborgs stora is. Även ifall Vänersborg så klart slog av på takten något i andra så spelade Örebro bra och vann halvleken med 2 - 1 efter att ha varit solida i defensiven, jobbat mer tillsammans och spelat enklare över hela isen.

Andra halvlek skall man absolut ta med sig och man såg konturer av vad Örebro har kapacitet till när man gör det man skall. Men det gäller att vara påkopplade i 90 minuter, annars kan det gå väldigt snabbt utför även ifall lagen i Allsvenskan kanske inte är lika vassa på att straffa motståndarna på det sätt som Vänersborg gjorde i första halvlek. Kul att se spelare som Jakob Sjölander ute på isen. Han har oerhört mycket bandy i sig och gjorde det jättebra centralt på mitten i andra. Han gjorde också sitt första mål i ÖSK tröjan efter ett fint ÖSK anfall i inledningen av andra halvlek.


Vi avslutar med några kommentarer från spelare om söndagens match i Vänersborg:

Vi står på hälarna i första halvlek och är inte alls med på deras tempo. Till andra halvlek pratar vi om att åka mer skridskor utan boll och ta hem det lite i defensiven vilket ger resultat. En viktig läxa för kommande matcher.

- Sebastian Eriksson, libero


I första kändes det som att vi kom in fel direkt med 4 insläppta första sex minuterna, och sen kom vi aldrig riktigt rätt i positionerna och tog inte jobbet som krävdes i defensiven. Andra kändes mycket bättre direkt då vi tog jobbet för varandra i defensiven och vi kunde också hota mycket mer i offensiven.

- Jakob Sjölander, nyförvärv från Nora

I början av första är vi inte med alls. Vi börjar repa oss efter 30 minuters spel. Inför andra sa vi att vi skulle åka mer skridskor och hjälpa varandra mycket bättre. Och det är precis det vi gör i både offensiven och defensiven. Jag tycker att vi lämnar Vänersborg med en skön känsla ändå. Det går inte att gå in i en match halvdant, då går det fort i fel riktning.

Simon Hagström, försvarare

Nico Nevalainens 2 - 9 reducering på straffslag.


Matchfakta

TTELA om matchen

Bandypuls om matchen