Tekniskt skickligt UNIK först ut

Uppdaterad: 22 nov 2019

Först ut denna första dubbelmatch helg är mötet med Uppsalalaget UNIK. UNIK som haft en tuff inledning på BandyAllsvenskan men som absolut är bättre än det dem visat poängmässigt i matcherna hittills. Laget består till stora delar av f.d. juniorspelare från Sirius som inte riktigt tagit plats i Sirius A-lag men som blivit kvar i landets fjärde största stad där man lirar bandy i RELITA hallen.

UNIK spelade för två säsonger sedan i den första upplagan av BandyAllsvenskan men lyckades inte hålla sig kvar utan fick förra säsongen försöka ta sig tillbaka via division 1. Något man lyckades förträffligt med när man via kvalspel uppåt återtog sin BandyAllsvenska status tillsammans med TB Västerås i den norra kvalseriegruppen. Sejouren blev bara ettårig i landets tredje högsta serie och inför den här säsongen har man varit sparsmakade med målsättningen av förklarliga skäl. Den är att klara sig kvar i BAS, med eller utan kvalspel.

Vi tycker att lördagens motståndare har alla medel inom gruppen för att klara av detta. Det är tekniska och skolade bandyspelare. Längst fram har man tyngd i framför allt Tobias Engström. Nu kan man dessutom addera till en skyttestark anfallare som gör laget än tyngre i anfallsspelet i och med värvningen av den förre ÖSK spelaren Johannes Camilton tidigare i veckan. UNIK är erkänt vassa på fasta situationer och får här in än mer krut framåt i Camiltons skyttekapacitet. Det kan tänkas bli en hel del lyft från UNIK:s sida, men också åkningar i djupled med deras lite mer skridskostarka spelare.

För Örebros del handlar det om att våga tro på det egna spelet och att man vågar använda sig av det fullt ut. Man har en stabil grund att stå på men har tyvärr fallit ifrån den i perioder under serieinledningen vilket orsakat en del svårigheter. Laget har dock inlett serien klart godkänt frånsett debaclet mot KVBS, men skitmatcher gör alla lag under en lång säsong. Örebro kommer att vara det spelförande laget, var så säkra på det.

Och med så förväntat mycket boll gäller det att inte stressa fram något utan spela klokt och värdera situationerna ute på isen. Det behöver inte vara pang på rödbetan så fort man får bollen utan om man har tron till det egna spelet fullt närvarande och alla fullföljer sina roller på bästa sätt, så kommer man att ha mycket goda chanser att två poäng. Så länge man inte tummar på detaljerna eller slarvar med uppspel, passningar etc. etc.

Det är dags att steppa upp ytterligare med andra ord. Om inledningen har varit ok är det nu dags att ta nästa kliv för att visa att man är ett lag som hör hemma i toppskiktet av BandyAllsvenskan 2019/20. Man har alla verktyg för det, nu gäller det bara att man använder dessa på rätt sätt. Håll ett extra öga på finska virvelvinden Nico Nevalainen längst fram som går från klarhet till klarhet. Tycker även ni kan kolla in de unga förmågorna Viktor Mardakin och Hugo Sundbergs arbetskapacitet ute på isen.

Avslag klockan 14:00 i Behrn Arena, ni kommer väl dit och stöttar Örebro?!


BandyAllsvenskan.se:s artikel om alla lag och dess matcher i helgen finner ni här.

Kan du inte vara på plats så köper du matchen på Bandyplay här.

Matchen går givetvis också att följa live på Elitrapport.


Restaurang Terrassen håller öppet från 12:30.