TB Västerås nästa

Uppdaterad: 27 sep 2019

Dags för säsongens andra tävlingsmatch när TB Västerås gästar Behrn Arena på söndag för match i Supercupens grupp Syd. Såväl ÖSK som TB har spelat en match tidigare i gruppen. Båda lagen har besegrat KVBS, ÖSK med 9 - 3 och TB med 4 - 0. Således läge för något av lagen att koppla ett rejält grepp om förstaplatsen i gruppen. Båda lagen har också kvar att möta gruppfavoriten Nässjö IF som kvalade till Elitserien förra säsongen.

TB Västerås var igång rekordtidigt med träningsmatchandet givet den tidiga isen i ABB Arena. Redan den 24 augusti spelade man sin första match när man besegrade Djurgården med 9 - 1. Helgen efter besegrade man seriekollegan Borlänge med 10 - 0. Man har också hunnit med att förlora med 0 - 8 mot ett osynkat Bajen och därtill alltså vunnit mot KVBS.


Vi har anledning att tro att TB den här säsongen är något bättre än föregående, framför allt

då de unga talangerna blivit ett år äldre. Vi tänker då på Kasper Sandgren och Edvin Porswald framför allt, båda flitigt förekommande i ungdomslandslagssammanhang.

Men viktigast av allt har kanske signerande av "Fläktens" poängspelare Johan Söderström

varit.


Han tillför spetskompetens även ifall en spelare inte gör ett helt lag. Vi är dock alla rörande överens om att TB är ett klart tuffare motstånd per nu än vad KVBS var. Således krävs det att ÖSK höjer ribban ytterligare och är än mer disciplinerade i sitt spel.

Kasper Sandgren, en av Västeråsbandyns större talanger på 2000-talet. Oklart om han kommer till spel med TB i helgen per nu. Han spelar SC i Lidköping med VSK under helgen,


ÖSK har sett bra ut ute på isen under veckan som gått och fortsatt varit mycket folk och i skrivande stund har man ett eftermiddagspass kvar senare idag innan matchen, chans till slipning på detaljer således. Försvarsspelet har sett mycket intressant och tätt ut och nu får man chans att slipa på det ytterligare med tajming och samarbete. Dock så handlade det mest om anfallsspel mot KVBS förra helgen och det var varierande och fartfyllt. En del nya konstellationer testades och dessa såg intressanta ut. Kul att se framför allt Filip Bergman så het, killen fick i stort sett hela förra säsongen spolierad p.g.a. en skada.

Det kommer troligen att bli en tuff och spännande match där vi tror att det lag som kan hålla ihop spelet och defensiven bäst över 90 minuter kommer att stå som segrare. Matchen är av viktig karaktär så se till att sprida information om den och ta er så klart ner till hallen för att stötta gulsvart. Nog kan vi med lite ansträngning bli fler än de 54 som såg segermatchen mot KVBS.

Vi hoppas kunna få upp någon intervju inför matchen på hemsidan under helgen.


Nyheten presenteras i samarbete med: