Tangerat klubbrekord

Örebro tog tjugonde raka segern när man besegrade Åby/Tjureda hemma med 7 - 6 (4 - 4) i en för tv-tittarna mycket sevärd match. Högt tempo, intensivt, hög toleransnivå från domarteamet och två lag som satte gasen i botten, gjorde att det nog var ganska roligt att sitta där hemma i soffan med en bättre java och en kringla i sin hand. Däremot hade säkert dom båda lagens tränare något hårstrå mindre så som det svängde fram och tillbaka ikväll.

- Den var rolig att kolla på va!? Det var en tuff match, Åby är ett bra lag. Vi har haft lite Covid i laget och inte spelat match på 2.5 vecka samtidigt som vi inte kunnat träna som vi velat, så det känns så klart extra skönt. Det finns inte att vi går ut och bara spelar av en match även ifall vi är klara, vi vill vinna varje match. Vi har ambitioner att gå rent, det är det vi har pratat om innan säsongen och det är det vi vill göra. Vi tävlar i allt vi gör. Nu skall vi ta hand om kropparna och förbereda oss inför Jönköping borta säger Simon Folkesson.

Örebros första 20 minuter är riktigt, riktigt bra offensivt. Man pressar högt och spelar med bra rörlighet och bolltempo och man skapar mängder av heta målchanser. 3 - 1 redan efter 12 minuters spel. Att det böljade fram och tillbaka i 120 är ett understatement. Inte en optimal matchbild för dom båda försvaren, det är oerhört svårt att försvara sig bra när det ser ut så här. Sebastian Eriksson försökte flera gånger lugna ner det ute på isen men utan framgång. Det var full fart framåt och det kunde lika gärna ha stått 6 - 2 efter 20 minuters spel. Åby/Tjureda som är riktigt vassa inne i boxen var effektiva och satte dom få lägen dom bjöds på i halvlek 1. I synnerhet Adam Rudell som leder skytteligan var på spelhumör. Fyra mål blev det för hans del och han har väl levererat enligt förväntan den här säsongen. Han värvades för att göra mål och mål, ja, det gör han.

Örebro var lite missnöjda med vissa delar i sitt spel i halvtid och man bestämde sig för att ta tag i sakerna på ett bättre sätt över hela isen i andra halvlek. Inledningen var också urstark och man gjorde två snabba mål fram till 6 - 4 efter dryga 60 minuters spel. En och annan ramträff fick vi också se denna afton, två för vardera laget i en helt galen match rent tempomässigt. Seriens två formstarkaste lag bjöd verkligen på en underhållande match där sviten höll på att brytas men där Örebro ännu en gång lyckades hitta ett sätt att vinna matchen på. Ingen panik vid 6 - 6 i baken i 88:e matchminuten, istället gick man för ett mål till och som man gjorde det där sjunde målet. Alex Adeheimer bjöd på en riktig daladans och serverade Vilgot Sjölander öppet mål och vi hade 7 - 6 i den 90:e matchminuten.

– Vi hade inget att förlora, även om vi vill slå rekordet. Vi är inte den typen av lag som börjar tänka "skit, nu kommer dom göra ett till". Alla i laget bestämmer sig bara för att vi alltid ska göra ett mål till om det är oavgjort säger Nico Nevalainen som fortsätter: Varje match man spelar måste man vilja vinna, det spelar ingen roll om det är en träningsmatch, seriematch eller SM-final. Vi vill alltid tävla, vi kommer aldrig tumma på det avslutar Nico som har siktet inställt på att ta ikapp Adam Rudells fyra mål stora försprång i skytteligatoppen.

När vi summerar kvällens föreställning som hemmalaget till slut vann rättvist även om det satt hårt inne, konstaterar vi att Adam Rudell är stekhet i boxen som vanligt, Nico Nevalainen gör alltid mål, bröderna Sjölander går från klarhet till klarhet precis som Vladimir In-Fa-Lin. Hetast i hemmalaget var ändå Anton Engström och i gästande Åby/Tjureda svarar förutom redan nämnda spelare, Jussi Tervonen för en fin insats.


Matchfakta

Hör Simon Folkesson i Sveriges Radio


På vår Facebooksida finns ett som alltid fullsmockat album med härliga bandybilder från kvällens match signerat Lennart Eriksson.