Tack för allt Nico!

Det är mycket ledsamt för klubben att meddela att Nico Nevalainen efter tre säsonger lämnar Örebro för att flytta hem till Finland. Örebro tappar en av sina viktigaste spelare. Nico var den gångna säsongens bästa defensiva forward i bandyallsvenskan och gjorde över 30 mål framåt.

- Vi har haft det lite på känn och varit förberedda men så klart ändå hoppats på att det skulle gå att lösa på något sätt. Nico skall bli pappa för första gången och hans flickvän bor i Finland. Under tiden i Örebro har dom till största delen varit särbos. När dom nu väntar sitt första barn är det så klart ett naturligt steg att ta att flytta hem till Finland. Det har vi full förståelse och respekt för säger klubben i ett pressmeddelande.

- Nico har varit en av våra bästa spelare och han har en defensiv kvalitet som få anfallare kan matcha. Det är klart att det är tungt att tappa honom, han är svårersättlig. Samtidigt är det skönt att han inte lämnar oss för att gå till en seriekonkurrent och vi hoppas givetvis att få återse Nico i Örebrotröjan i framtiden, förhoppningsvis redan om ett år. Vi vill passa på att tacka Nico för hans fantastiskt fina insatser i klubben och samtidigt vill vi önska honom stort lycka till i den nya fas som nu väntar i livet. Det finns trots allt saker i livet som är viktigare än bandy avslutar klubben sitt pressmeddelande.

Nico har också en hälsning till alla ungdomsledare, supportrar och partners, ni läser den nedan:


Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla för dessa tre fantastiska år i Örebro. Det var ett tufft beslut att ta, att missa pojkdrömmen om att få chansen att spela i Elitserien, men familjen går först i alla lägen, det är trots allt bara idrott och Örebro finns kvar. Jag vet att jag har många år kvar på den här nivån som bandyspelare, jag kommer att komma tillbaka såväl starkare som bättre för att spela i Elitserien med Örebro i framtiden. Sist men inte minst vill jag tacka supporterklubben Svampen, det har varit en ära att få spela här med erat stöd i ryggen.

Tack för allt bandygodis du gett oss under tre säsonger. Vi hoppas givetvis att återse dig i Örebrotröjan om ett år igen!