Succétränarna klara - Följer med upp i Elitserien

Vi kan med stor glädje meddela att förra säsongens succétränarpar, Max Eriksson och Niclas Holmgren, ansvarar för representationslaget även 2021/22 när klubben gör comeback i landets högsta serie, Elitserien.

Glada tränare efter säkrat avancemang i Trollhättan 29/1.


Klubbens mål och ambition har hela tiden varit att förnya succétränarnas kontrakt till comebacken i Elitserien och efter bra samtal med dessa har man nu rott detta i hamn till mångas stora glädje. Max och Niclas kompletterar varandra oerhört bra och vi har hela tiden haft en hög prioritet på att lösa deras underskrifter säger Johan Blom i Sportgruppen.

Johan fortsätter;


- Vi är väldigt glada för att det äntligen är i hamn. Dels är vi extremt nöjda med det arbete de har gjort hittills samtidigt som båda parter känner att vi inte är framme vid målet ännu. Max och Holma funkar klockrent ihop och kan kommunicera på lite olika sätt till gruppen, vilket bara är en fördel.


- Max sköter ju även träningen utanför isen med laget så han har en stor roll i att se till att laget är 100% redo för spel i Elitserien. Sen är det dessutom två Örebrokillar som känner starkt för klubben och staden och vi får in en lokal prägel även på ledarsidan som kommer att vara nyttig för oss i det långa loppet. Att ha tränarteamet på plats nu kommer också att vara en nyckel när vi rekryterar spelare, så det är skönt på flera sätt summerar en glad Johan Blom från klubbens sportgrupp.

I samband med att man offentliggjorde kontraktsförlängningen med tränarna, så informerade också klubben om några spelare som får lämna A-truppen inför säsongen 2021/22. Följande spelare kommer inte att erbjudas kontraktsförlängningar: Mathias Åström, Joakim Westberg, Johan Näsholm samt junioren Leo Hadders.


- Leo är en egen produkt som vi hoppas mycket på i framtiden, men vi att Elitserien är lite för tuff att etablera sig i just nu så vi har gjort en plan för honom där han tränar försäsongen med A-laget men sen kliver ned och tillhör vårt Division 1 lag till hösten, han kan då ändå finnas med som back up till träningar med A-laget om det behövs. Annars tror vi Division 1 blir perfekt för honom att utvecklas i just nu och skaffa sig viktig rutin av seniorbandy, så hoppas vi som sagt att han kommer återfinnas permanent i A-laget igen i framtiden säger Johan Blom i Örebros sportgrupp.


Samma upplägg har man erbjudit Mathias Åstrøm som kom till klubben inför förra säsongen från Edsbyns bandygymnasium. Här är det dock inte klart om han blir kvar i Örebro, flyttar hem för spel med Ready Bandy i Norge eller går till en annan klubb.


Johan Näsholm studerar till Civilekonom och bli kvar i staden. Förhoppningsvis väljer Johan som haft några skadetyngda år, att spela vidare med Örebros division 1 lag, Wadköping.


Joakim Westberg lämnar däremot Örebro och söker nya utmaningar i en annan klubb.


- Vi vill passa på att tacka dessa fyra spelare för deras insatser i den gulsvarta A-lagströjan fortsätter Blom som avslutar med att informera om truppläget i övrigt i Örebro;


- Övriga spelare ifrån förra årets trupp har vi goda dialoger igång med och vi hoppas kunna presentera förlängningar med inom kort. Sen har vi en handfull potentiella nyförvärv som vi har kontakt med och ett par av de namnen ligger vi ganska långt fram med. Mer än så är svårt att säga just nu egentligen, jag och ”Don” tillsammans med marknadsgruppen jobbar på nu för att få ihop en så slagkraftig trupp som möjligt avslutar Blom.