Storseger mot Jönköping

Uppdaterad: 9 dec 2020

Världens underverk är sju till antalet, det är också Örebros anta segrar efter sju spelade matcher efter tisdagskvällens storseger hemma mot nykomlingen Jönköping. Slutresultatet skrevs till 12 - 1 efter 4 - 1 i halvtid. Stora segerorganisatörer denna afton var Robin Folkesson och Saku Hämäläinen.


Vi spelar på många spelare, och är inte direkt beroende av någon speciell även om vi har lite spets här och där. Det är jobbigt att möta oss när många hela tiden kan hota, samtidigt som vi är bra bakåt. Då är det fysiskt jobbigt att möta oss. I första halvlek är det lite segt, och dom försvarar sig bra. Vi får mycket hörnor men sätter inte dit dom. I pausen sa vi att vi skulle göra allt lite mer rejält. Vi gör det okej i första halvlek, men lite halvdant. Vi gör en bra andra halvlek.

Max Eriksson, tränare till NA sporten efter matchen


Första halvlek var annars en rätt seg historia inledningsvis. Jönköping hängde med bra länge, var tighta bakåt och hittade ytor i offensiven när Örebro blev lite för låga och spretiga i sitt defensiva spel. Dock var inte Jönköping farligare än ett mål på hörna och ett skott i ribban, skyttet är ju annars gästernas stora styrka. Örebro kändes tyngre mot slutet av första halvlek och fick också in tre snabba mål mellan minut 34 och 42. Men det syntes tydligt att Örebroarna inte var helt nöjda med sin insats i första halvlek och frustrationen hos vissa spelare gick att ta på.

Jönköping har i alla matcher hittills hängt med bra i dryga 50 minuter innan man tappat kvalitet, främst p.g.a. orken. Så även denna kväll när Örebro precis som Max Eriksson nämner, kom ut mer bestämda och spelade som man pratat om innan. Det var en stor spelmässig dominans från hemmalaget i halvlek två, något som också märktes på resultattavlan när hemmalaget gjorde 8 - 0 i andra halvlek. Återigen rättar man till de saker man inte är nöjda med på ett respektingivande sätt och det får utdelning under matchens andra hälft. Sen är det så klart så att Jönköping p.g.a. trötthet släpper några möjligen för lätta mål, bollen studsade helt enkelt Örebros väg i andra i vissa situationer.

Inte så mycket att säga om, en programenlig seger för Örebro där jobbet gjordes, varken mer eller mindre. Och vinner man med 12 - 1 så skall man som helhet givetvis vara nöjda med insatsen. Jönköping gör det bra efter sina förutsättningar så länge man orkar hålla kvaliteten uppe, det finns inga dåliga lag i den här serien, har ni hört den förut kanske?! Tyvärr åker man på några olyckliga skador som gör laget än mer sårbart i andra halvlek. Vi hoppas att dessa spelare mår efter omständigheterna väl.

I Jönköping är Oscar Löfquist riktigt bra i målet trots tolv insläppta. I hemmalaget gör alla en stark andra halvlek med toppar i redan nämnda Saku och Robin. Nu närmast väntar träning i några dagar innan en tuff bortamatch väntar på lördag mot Lidköpings AIK på bortaplan.


Matchfakta

NA om matchen

JNYTT om matchen

Hör Robin i Sveriges Radio om segern

Över 200 bilder från matchen hittar du här på vår Facebooksida signerade eminente fotografen Lennart Eriksson.