Stjärnspäckat Gripen väntar på Alla Hjärtans Dag

De viktiga matcherna avlöser varandra i seriens slutskede och på bästa sändningstid, dessutom på alla hjärtans dag, åker Örebro ner till trestadsregionen för match mot ett rejält pressat Gripen. Det stjärnspäckade laget som haft en väldigt tuff säsong hittills där egentligen ingenting gått som man tänkt sig. Örebro å andra sidan kommer stärkta av en imponerande vändning senast hemma mot Boltic. Tack vare den är man i allra högsta grad med i kampen om kvalplatserna till Elitserien.

Nej, fredagens motståndare har verkligen inte haft det lätt den här säsongen. Trots det har publiken varit laget trogen, det vittnar om ett mycket stort bandy intresse i staden. Man har också ett med BandyAllsvenska mått mätt, profilstarkt lag. Ett flertal spelare håller normalt mycket hög klass och på ledarsidan har man Rysslands assisterande förbundskapten att tillgå. Lägg därtill att man lyckades gå vinnande ur Hedqvist gate för några veckor sedan. Men kanske har det varit för många stjärnor på för liten yta?

Alla kan dock enas om att Gripen har ett lag som borde slåss i toppen och inte i botten som nu är fallet. Vad som gått snett låter vi andra spekulera i samtidigt som vi konstaterar att Örebro ändå har en tuff uppgift framför sig. Detta då Gripen givetvis för varje förlust kommer närmare en vinst och bättre spel. Oavsett är det för oss en gåta att Gripen haft det så jobbigt.

Örebro har nu efter ett antal målrika matcher på slutet, gjort flest mål i hela serien. Och det har varit bredd i målskyttet. Se bara på poängligan där ingen Örebroare är med i absoluta toppen givet den fina spridningen. Anfallsspelet sitter där. Nu handlar det om att hitta stabilitet i det defensiva spelet som inte hållit samma kvalitet som i höstas nu på slutet. Delvis pga av skador men inte enbart.

Mot Gripen bör man undvika att dra på sig alltför många defensiva hörnslag eller frislag i offensivt farliga situationer. Gripens största styrka just nu är deras vassa skytte på flera offensiva spelare. Vi vill också se ett aggressivare spel, det får inte bli passivt. Man måste våga visa mod och kliva dit i situationerna, samarbeta. Kvaliteterna finns absolut där så att det räcker till och blir över. Nu gäller det bara att applicera dem ute på isen i realtid också. Ett spel likt de där 70 goa minuterna mot Boltic och mycket är vunnet.

För er som inte kan ta er till Trollhättan imorgon, det finns ett utmärkt Alla hjärtans Dag alternativ på hemmaplan i Örebro. Se matchen tillsammans med andra ÖSK supportrar på O'Learys samtidigt som du unnar dig själv och din käresta en bit riktigt god mat och dryck.

Matchen går också att köpa som PPV på Bandyplay. Du kan också följa den via Elitrapport eller på Bandygrytan. Matchstart 19:00.