Stark offensiv mot seriens bästa defensiv

Det är tätt mellan given. Efter holmgången igår mot TB Västerås, lite bättre nerjogg, lite snabba kolhydrater i form av välgräddade pizzor och sen vila och återhämtning hemmavid, så är det nu dags för det som är det det närmaste ett derby vi kommer i Örebro när KVBS gästar Behrn Arena för match i BandyAllsvenskan. Det är offensiv spetskompetens mot seriens hittills bästa defensiv och det är en fight som nästan alltid innehåller underhållning av högsta rang.

KVBS har kommit igång på slutet och har inför dagens match fyra raka segrar. Eric Lisells intåg i laget har givetvis betytt mycket samtidigt som KVBS inledning av säsongen inte går till historien som en av de bättre rent defensivt. Har då även Linus Doktare och Niklas Eriksson problem med poängproduktionen så får man det svårt. Men det var då det, KVBS är ett annat och mycket bättre lag per idag när derbyt spelas. Man har kommit in i det bättre och framför allt fått bättre ordning på sitt försvarsspel.


Det återfinns en kvartett Örebrospelare i KVBS som säkert är sugna på att vinna mot sin gamla klubb. Örebro å sin sida har revansch att utkräva från förra säsongens nederlag x 2 mot KVBS. Ni kan läsa mer om hur dessa spelare och KVBS tränare Roger Carlsson ser på dagens match på länkarna nedan:


Artikel 1

Artikel 2


Örebro har ställt om fokus till dagens match och är ruggigt sugna på att revansch på KVBS. Det kommer att krävas en stark defensiv insats över hela planen av Örebro, mål kommer man alltid att göra. KVBS kommer utvilade p.g.a. den framflyttade matchen igår mot Boltic men vi såg mot Falun förra helgen att Örebros fysik håller fint för tuffa dubbelhelger med krävande matcher.


Återigen, det börjar bli lite tjatigt, men det är defensiven som är nyckeln även i denna match för en lyckad utgång. Hur som helst skall det bli fantastiskt kul med match igen och ett fint derby på hemmaplan.


Kort på given med ännu en rolig match av derbykaraktär. Ett Katrineholm med mycket spets i laget. Kommer krävas att vi är väldigt noggranna och försvarar tillsammans. Jag tycker vi har bitar i vår offensiv från matchen mot Tillberga att bygga vidare på och göra ännu mer mot KVBS. Ser fram emot matchen!

Max Eriksson, tränare Örebro


Matchen ser du på Bandyplay, sändningen startar 15:50.