Stabilt genrep mot Boltic

Örebro SK avslutade försäsongen på bästa sätt genom att slå rivalen IF Boltic med 7 - 3 (3 - 2) i klassikermötet på söndagseftermiddagen i Behrn Arena. Och det var en sett till de 90 minuterna bandy, rättvis seger. Visst finns det sparkapital och förbättringspotential i delmoment i spelet men som helhet ger Örebro ett stabilt intryck och en signal om att man är redo att gå upp mot en av de senaste årens BandyAllsvenska giganter, Nässjö, hemma om en vecka i seriepremiären.


Jag tycker att vi kontrollerar första halvlek men vi blir lite för bekväma och slarvar alldeles för mycket med framför allt passningarna. Vi gjorde inte de saker vi pratat om innan matchen, så det fick vi prata om i halvlek. I andra gör vi det bättre och då kommer utdelningen framåt också. Det är ett helt okej genrep men det finns detaljer att slipa på inför seriepremiären.

Henrik Löfvendal om söndagens genrep mot Boltic.

Och precis som Henrik säger kontrollerade Örebro första halvlek utan att för den delen imponera. Man kunde bitvis skönja gästernas ovana vid stor is men Örebro var lite för ineffektiva för att utnyttja det fullt ut i första halvlek. Det skapades en hel del halvchanser och kanske borde man ha gjort något ytterligare mål i första halvlek än de tre man prickade in bakom Boltics målvakt Max Sundelius.

Filip Bergman, Mr. 100% på straffar, satte kvitteringen till 1 - 1 på just en straff. Inte den bästa han slagit men ändå alldeles för hård för att målvakten skulle förmå att rädda den. Innan kvitteringen hade Boltic gjort 1 - 0 på hörnslag, ett fint skott av Johan Hesselbom men Örebro på tok för passiva i ruset. Johan Näsholm, mycket bra idag, gjorde 2 - 1 när han placerade in en hörnretur. 3 - 1 gjorde Daniel Rönning under epitetet släkten är värst (10 säsonger i Boltic). Boltic reducerade precis innan halvtid på ännu ett hörnslag där Örebro återigen blev lite för passiva.

Örebro var inte helt nöjda med sin insats i första halvlek trots spelmässigt övertag. Coacherna rättade som Henke nämnde till ett par detaljer och i andra halvlek är det egentligen bara ett lag ute på isen. Örebro gör starka sista 35 och uppträder med såväl fart som frenesi, spelar variationsrikt och gör flera vackra mål varav det klart vackraste var när Joakim Westberg limmade en straff och sedan satte igång spelet med ett fint utkast som Saku Hämäläinen tog ner och avslutade säkert på ensam mot Boltics Max Sundelius.

Örebro bjöd på ytterligare några fina kombinationsspel och Daniel Rönning hann med att bjuda på ett snyggt solomål innan hesa Sigrid ljöd i minut 92. En solid andra halvlek där det finns mycket fina delmoment att ta med sig. Samtidigt måste vi vara ödmjuka och konstatera att det finns stor förbättringspotential på vissa områden, något man får finslipa i veckan inför premiären mot Nässjö. Alltid fint att ha t.ex. fasta situationer som ett sparkapital.

Rosas lite extra i Örebro bör Joakim Westberg, Johan Näsholm och Daniel Rönning göra. I gästande Boltic var lagkapten Andreas Eriksson klart bäst och Max Sundelius stred tappert i mål trots sju insläppta.

Matchfakta


Fler bilder kommer på Facebook under kvällen. Höjdpunkter från matchen ser ni i separat nyhet.