Stabil seger mot Skutskär

Örebro tog helgens andra seger när man på söndagseftermiddagen besegrade Skutskär hemma med 5 - 3 efter oavgjort, 2 - 2, i halvtid. Trots att resultatet siar om en jämn match så var Örebro klasser bättre spelmässigt. Den egna ineffektiviteten och några helgerån på solklara straffar höll nere siffrorna. Men det är segrar som räknas och just den var det aldrig några tvivel om i en match som var småful och fysisk.

Fyra livsviktiga poäng in på kontot mot lag Örebro skall vara bättre än. Men i den här serien får man ingenting gratis, det har vi alla lärt oss nu. Se bara på dagens resultat där Falun förlorar igen, Tellus går bet mot Kungälv och där Nässjö förlorar hemma vilket inte händer särskilt ofta.

Åter till eftermiddagens match mot Skutskär. Vi var ganska säkra på att dem var revanschsugna efter att ha varit bleka mot TB dagen innan. Och det var också ett mer bestämt Skutskär i denna match än dagen innan. Dock så gör gästerna sina mål när hemmalaget inte riktigt är på tårna i försvarsspelet. Johannes Häggström svarar för alla gästernas mål men var alldeles för ensam i ett småfult spelande Skutskär. Örebros fart och fina skridskoåkning trasade delvis sönder gästerna som delade ut en hel del slag. Örebro skall dock ha stort beröm för att man håller sig kalla och inte dras med i den torparbandyn.

Det var Pukki party för hela slanten, nästan i alla fall, i Behrn Arena. Fyra mål av fem av finska havlbröderna Nico Nevalainen och Saku Hämäläinen, där Nico gjorde ett hattrick, och båda hade helt klart bud på mer. Örebro hade en period i andra halvlek där Skutskär knappt fick låna bollen under 20 minuter. Det vi kan konstatera där förutom några för oss solklara straffslag som friades, är att effektiviteten på de heta och rena målchanserna måste upp till kommande helg när tuffare motstånd väntar. Då måste man sätta de lägen som ges, men det är ingen välbevarad hemlighet i BandyAllsvenskan precis. Vi noterade fyra träffar i virket idag.

Vi visste att de skulle parkera bussen och spela ett väldigt lågt försvarsspel. Det är tufft att möta. Vi pratade inför om att gå på utsidan och försöka jobba fram hörnor och ta bollen till mål. Det är svårt att möta, men såna här matcher måste vi vinna om vi ska komma topp fem.

Nico Nevalainen om motståndarna Skutskär.


En annan sak att ta med sig från den här matchen där Örebro dominerade stort är våra fyra anfallares oerhört fina defensiva jobb. Är alla delaktiga i defensiven så kommer också offensiven att vara riktigt bra. Hör mer om just det arbetet i PLAY inslaget med Hugo Sundberg som finns i separat nyhet här på hemsidan.

Starkt också av Örebro att med den äran lösa uppgiften med ett tufft besked precis innan då härföraren och gårdagens bästa spelare, Robin Folkesson, fick kasta in handduken p.g.a. sjukdom. Det här hade vart en match i hans smak, fysiskt och småhett. Förhoppningsvis är han frisk och redo till nästa helgs bortaturné.

Alex Adeheimer svarar för en riktigt bra insats idag tillsammans med framför allt Nico Nevalainen. I gästerna plussar vi lite extra för Johannes Häggström. Avslutningsvis konstaterar vi också med viss, lättsam kritik att vi måste vara påkopplade i vår defensiv i 90 minuter. Gästernas tre mål är i våra ögon mer eller mindre rena bjudningar p.g.a. ovaksamhet. Men vi krigar på och det är segrar som räknas och dessa tog Örebro med den äran i helgen utan att för den delen spela på topp. En poäng upp till serieledarna i en helt galen serie, visserligen med ett ganska gynnsamt spelschema, men ingen match är lätt.

Till sist undrar vi vad som krävs för att det skall komma lite publik till vår arena och se vårt älskade lag spela, det är så ledsamt att konstatera att publiksiffran ibland är lägre än i länets division 5 fotboll. Men, stort tack ni som alltid finn där och stöttar oss!


Matchfakta

NA om matchen

Tabellen