Stabil seger mot Borlänge

Uppdaterad: 21 okt 2019

Örebro SK Bandy vann planenligt mot Borlänge i söndagseftermiddagens träningsmatch i Behrn Arena. Utan att imponera vann man med stabila 7 - 2 efter att ha haft ledningen med 3 - 1 i halvtid. Mest glädjande med Örebroögon sett var att våra finska anfallare var riktigt heta och svarade för fyra av de sju målen, två vardera blev resultatet för Saku Hämäläinen och Nico Nevalainen.

Nyss nämnda Saku Hämäläinen inledde målskyttet genom att sätta en retur säkert i mål efter skott utifrån från en för dagen mycket stark Victor Janérs. I en första halvlek där Örebro var lite för bekväma och saknade det rätta tålamodet, styrde ändå hemmalaget händelserna ute på isen även ifall det var hafsigt och bitvis sönderryckt spel på planens mitt. Det var en tuff matchbild att behärska då Borlänge backade hem med hela laget och krympte ytorna. Innan halvtidsvila hann säkre straffskytten Filip Bergman panga in två straffar fram till 3 - 0 innan gästerna något snöpligt reducerade när hemmalaget tog paus lite väl tidigt.

I andra halvlek inledde Örebro mycket bättre och hade ett mycket större tålamod i sitt spel. Trots en hel del tjuvnyp från gästerna och lågt försvarsspel lyckades man gång på gång skapa farligheter och det gav också resultat till slut via flera fina spelmål signerade bl.a. Saku Hämäläinen, Nico Nevalainen och Johan Näsholm. Vem som skulle vinna den här matchen rådde det nog aldrig något tvivel om men gästerna genomförde matchen på ett bra sätt efter sina resurser och högg när Örebro slappnade av lite för mycket. Det var också så Borlänge gjorde sitt andra och sista mål i matchen.

Summa summarum en planenlig arbetsseger utan att för den delen imponera. Svårspelat där ute och vi gläder oss med att Örebro höll sig kalla när Borlänge inte riktigt hängde med och spelade lite småfult. Det fanns många bitar i spelet som man kan ta med sig, framför allt att våra forwards satte lägena, men det finns också saker som måste bli bättre, så klart. Konstigt vore det annars så här tidigt på säsongen.

Vi hade räknat med tuffa förhållanden och små ytor ute på isen, dock hade det varit önskvärt med en större jämnhet i prestationen över 90 minuter. Men laget tar nya kliv hela tiden och vi rosar framför allt våra forwards defensiva jobb idag. Plus i kanten också till unga halven Elias Sandholm för hans arbetsinsats. Nu väntar en ny, tuff träningsvecka för ÖSK och premiären är nu bara två veckor bort.

Matchfakta


Fler bilder från matchen hittar ni på vår Facebooksida.