Stabil seger i Kungälv

Örebro vann tisdagens på förhand tuffa bortamatch mot IFK Kungälv på svårspelade klassikerarenan Skarpe Nord med 5 - 1 efter att haft ledningen med 4 - 0 i halvtid. Örebro tog en övertygande seger som grundlades i första halvlek när man spelade med havsbrisen i ryggen. Det var Örebros tredje raka seger och man visade att man verkligen vill vara med däruppe i tabelltoppen och störa.


Vi hade vinden i ryggen i första halvlek. Där fick vi ett bra tryck på dom, och fler chanser än de fyra mål vi gjorde. Sen var vi lite rädda att dom skulle få mer fart i andra, men de skapade inte speciellt mycket. Vår målvakt fick göra några viktiga räddningar, men på det stora hela hade vi matchen kontrollerat och bra.

Henrik Löfvendal summerar


Tisdagskvällens match inleddes i matchminut 1 med att Sebastian Eriksson distinkt satte ett hörnslag i mål i det vänstra krysset. En smakstart för Örebro i den ymniga blåsten.  Örebro hade ett spelmässigt övertag genom hela den första halvleken och det var minst sagt rättvist när laget gjorde 2 - 0 och 3 - 0 inom loppet av ett par minuter. Hugo Sundberg var påpassligt framme på en retur och inte långt därefter gjorde Alexander Strand 3 - 0 på ett friläge efter att Örebro erövrat boll på mittplanen genom Robin Folkesson. 

Bildkälla: bandyfoto.se


Örebro hade bud på fler mål och skapade ett par riktigt fina lägen men skotten strax över eller utanför. Kungälv stack upp i ett par kontringar ibland men hade egentligen bara en farlighet i en dubbelchans där Iikka Lempinen svarade för en svettig dubbelräddning. Där borde nog Kungälv ha reducerat, men icke. Istället gjorde Örebro 4 - 0 i 38:e minuten på ett hårt distansskott efter isen signerat Filip Bergman. Och efter det kunde Örebro hålla undan in i halvtid.


Nu väntade en halvlek där Kungälv skulle gå all in framåt med sin starka skridskoåkning i den tilltagande och starka medvinden. Kungälv skapade också som förväntat en del heta lägen, främst genom långa och fina åkningar av Viktor Uhlin som skapade viss oreda. Vi räknade till tre superlägen för hemmalaget men Iikka svarade på nytt för fina räddningar och i övrigt så kunde Örebro med glöd och krigaranda samt defensiv täthet, hålla hemmalaget stången.

Bildkälla: kungalvsposten.se


Istället gjorde Örebro 5 - 0 när Sebastian Brandt ut snäv vinkel slog en lång pass som skar igenom allt och alla längs kortsidan och hittade fram till Johan Näsholm på bortre som avslutade säkert efter isen. Kungälv skulle visserligen komma att reducera i den 74:e minuten på hörnslag men närmare än så kom aldrig hemmalaget trots att man under en period spelade med två man mer.


Örebros defensiv var fortsatt solid och man släppte inte till mer än några hörnor på vilka man försvarade sig ytterst väl. Nej, det här var Örebros match. Man var det bättre laget sett över 90 minuter. Kungälv brände några riktigt fina lägen, samtidigt hade Örebro bud på fler mål och fick dessutom ett mål bortdömt tveksamt för offside i andra halvlek.

Iikka Lempinen, stabil sista utpost i Örebro på Skarpe Nord


Laget har någonting mycket intressant på gång men är givetvis fortsatt extremt ödmjuka i denna mycket jämna serie. Det kommer att fortsätta krävas stenhårt arbete i varje moment på träning och match för att ha fortsatt god chans på framgångsrikt spel och nya poäng. Ingen match är lätt men Örebro har hittat en trygghet i sitt spel som det var länge sedan vi såg. Och vi gläds med bredden i truppen. Fem olika målskyttar på lika många mål, det tyder på någon form av styrka ändå.


Vi väljer att lyfta fram Iikka Lempinen och Simon Hagström lite extra idag. I hemmalaget Kungälv var Viktor Uhlin främste spelare med flera härliga individuella prestationer.


Ny match redan nu på lördag när Lidköpings AIk gästar Behrn Arena. Terrassen håller öppet från 12:30, avslag 14:00.


Matchfakta

Tabellen

IFK Kungälvs hemsida om matchen

NA om matchen

Kungälvsposten om matchen