Stabil seger i Eriksson Arena

Örebro stod för en stark insats när man på bortaplan i Eriksson Arena vann mot Åby/Tjureda med 9 - 2 efter 3 - 1 i halvtid. Örebro har nu vunnit sina sex första matcher i Bandyallsvenskan och skapat sig ett fint utgångsläge inför fortsättningen. Men om ni tror att laget svävar iväg, tänk om. Här är det epitetet kvar på jorden och en match i taget som gäller. Det är hårt arbete och ödmjukhet som lagt grunden till den starka inledningen i serien.

Örebro inledde också matchen urstark och ledde med 2 - 0 efter dryga tre minuters spel efter att ha träffat rätt med sin gameplan. Örebro ägde första 10-15 minuterna och så mycket mer än reducering till 1 - 2 skapade inte hemmalaget i den första halvleken förutom några hörnor där Örebros rus var riktigt bra. Örebros anfallsspel var lite stereotypt under andra halvan av första halvlek men man lyckades ändå få in 3 - 1 precis innan halvtidsvilan på straff av Anton Engström.

I andra gjorde man mycket mer av det man pratat om innan matchen och då fick man också utdelning även om Å/T gjorde halvleken första mål. Örebro spelade smart och med massor av energi ute på isen. Och då kom också utdelningen i parti och minut. Stora segerorganisatörer denna lördagseftermiddag var Anton Engström, Jakob Sjölander och Alex Adeheimer i offensiven. I defensiven gör hela laget på nytt en solid insats anförda av lagkapten Sebastian Eriksson.

Het trio i lördagens match mot Åby/Tjureda

Örebro gör återigen mycket mål och visar upp en imponerande bredd i laget. Nu hoppas vi att hela laget får njuta av segerns sötma fram till måndag när man börjar ladda inför mötet med Jönköping hemma i Behrn Arena på tisdag kväll.

Vi ger er avslutningsvis några kommentarer från spelare:


I första går vi från lite av det vi pratat om innan men vi har ett bra snack i halvtid och får till det vi pratat om innan, kommer runt dem på ett helt annat sätt och sista 20 är dem helt slutkörda och vi maler ner dem och får utdelning på våra skapade chanser. Vi fortsätter pumpa i 90 minuter vilket gör att vi får in ett par mål till.

Anton Engström


En stark laginsats. Vi får med oss ett bra resultat in till andra halvlek och där gör vi mer rätt saker, det vi pratat om innan. Framför allt är vi riktigt starka sista kvarten och tröttar ut den rejält.

Robin Folkesson


Vi är noggranna med varför vi är bra. Det låter kanske tråkigt men det är framför allt vår defensiv som ska göra att vi vinner matcher. För när det hackar offensivt så känns det ändå tryggt och vi är starka i slutet av matcherna. Sedan har vi olika spelare som kliver fram. I dag har vi Jacob Sjölander som gör en jättematch och så Anton Engström som gör tre mål.

Max Eriksson till NA om den starka inledningen på seriespelet

Lagkapten Eriksson styrde försvaret med den äran


Matchfakta

NA om matchen


Höjdpunkter från matchen kommer om en stund här på hemsidan.


Förra säsongens Co-Coach Henrik Löfvendal kunde knappast ha fått en bättre födelsedagspresent denna lördag den 5/12. Vilken 40-årspresent!