Stabil seger efter 90 spelade

ÖSK gav sig själva chansen att vara ett av fyra lag i finalspelet av Supercupen som går i Behrn Arena, Örebro, helgen 12-13/10. Detta efter att man på söndagseftermiddagen besegrat TB Västerås hemma med 7 - 3 (3 - 1). I en ganska svängig match rent prestationsmässigt lyckades ÖSK till slut ändå knyta ihop säcken och till slut vinna rättvist och ganska komfortabelt med fyra måls marginal.

ÖSK inledde söndagens match bäst och gjorde såväl 1 som 2 - 0 inom loppet av en och en halv minut dryga tio minuter in i matchen. Robin Folkessons första mål i ÖSK tröjan efter hemkomsten var ett faktum efter en fin soloräd längs högersidan. 2 - 0 var frukten av ett riktigt vacker anfall till vänster där Sebastian Brandt till slut serverade Alex Adeheimer ett ypperligt läge framför mål och ÖSK hade fått en smakstart på denna viktiga match.

Spelövertaget höll i sig i knappa fem minuter till innan man tappade lite fart och organisation ute på planen. TB bjöds in i matchen efter slarv i försvarsspelet som gav Max Mårtensson fri gata in från vänster och han gjorde inget misstag. Därpå följde en period med ett par heta chanser från gästerna innan ÖSK lyckades hitta lugn och stabilitet igen. Innan halvleken var slut hade Nico Nevalainen pangat in en målvaktsretur fram till 3 - 1 som också blev halvtidsresultatet. Totalt sett till hela halvleken, klart rättvist.

Andra halvlekens första 25 minuter var ganska sömniga från båda lagen. En del halvchanser skapades men inte mycket mer än så. ÖSK bevakade ledningen, TB försökte luckra upp hemmalaget utan att riktigt få till det i sitt raka djupledsspel. Men matchen vaknade till liv när gästernas Jonatan Skärås fick på en lyckoträff från dryga 22 meter nere vid stolproten, otagbart och ett sånt där skott som man inte får se allt för ofta i en bandymatch. Det gav gästerna lite extra energi och man kvitterade också, om än turligt, på en hörnretur strax därefter.

Pratar man med spelarna efteråt om känslan därute efter att ha tappat till 3 - 3 så var den ändå att det kändes som att det skulle släppa förr eller senare i spelet framåt och att målen skulle komma. Laget drabbades heller inte av någon stress trots 3 - 3. ÖSK malde helt sonika på efter att ha lyft sig i det egna spelet igen, framför allt gick man på mer avslut.

Försvararen och nyförvärvet Simon Hagström gjorde sitt första mål i ÖSK tröjan på ett fint avslut från vänster. Inte långt därefter hittade Victor Janérs med en fin djupledsboll en fri Nico Nevalainen som inte gjorde något misstag. Där kändes matchen avgjord och ÖSK lyfte sig precis i rättan tid och tog tag i det. 6 - 3 och 7 - 3 kom av bara farten i en match som avslutades lite smågrinigt.

Summa summarum en rättvis seger där ÖSK trots vissa up and downs i spelet vägde lite tyngre än gästerna som hade mindre alternativ i sitt egna spel än det hemmalaget kunde plocka fram denna söndag. Fortsatt bredd i gulsvart i målskyttet gläder lite extra denna dag. Nu väntar en gruppfinal borta mot favoriten Nässjö nästa söndag, vilken häftig match det kommer att bli.

Max Eriksson kommenterade matchen så här till na.se direkt efter slutsignal:

– Det var väl en helt okej insats. Vi blandade och gav lite, tycker jag. Men det känns som att vi överlag var det lite tyngre laget, säger Eriksson som inte ändrade trots att Tillberga hämtade upp.

– Vi har sagt att vi ska fortsätta träna på vårt spel oavsett vad som händer. Det brukar ge utdelning. Jag tycker att vi blev lite lugnare med bollen och spelade lite mer i djupet, till varandra, på slutet.

Matchfakta

Nerikes Allehanda om matchen


Många fler bilder från dagens segermatch finner du på vår Facebooksida.