Slutspelskänsla och derbyfest

BandyAllsvenskan går i helgen in i de fem sista omgångarna. Omgångar som är att betrakta som ett rent slutspel för i stort sett alla lag. Efter välbehövlig ledighet pga landslagsuppehåll skall nu allt få sin upplösning, denna serie som aldrig slutar bjuda på överraskningar, spänning och dramatik. Hela åtta lag är inblandade i kampen om topp 3 platserna och imorgon möts två av dem på Backavallen i Katrineholm när trean Örebro gästar fyran Katrineholm. En poäng skiljer lagen åt i den sanslöst jämna tabellen.

Vad kan vi då förvänta oss av detta derby och toppmöte? Några frågor som är intressanta att ställa inför:

  • Kan Örebro tämja KVBS vassa anfallsduo?

  • Hur sårbara är KVBS i sin defensiv?

  • Vem drar nytta av uppehåll kontra nederbörd?

  • Kan Örebro få upp effektiviteten på fasta?

  • Hur viktig är Jesper Ekström för KVBS spel?

Båda lagen har en del att bevisa i sin defensiv. Örebro har en mycket fin grund att stå på där men behöver hitta tillbaka till ett bättre samarbete och inte spela för mycket på chans. Hellre en rejäl rensning och spel med rätt marginal och börja om, än en 50/50 passning som kan bli till fördel för motståndarna. Det finns inte utrymme för misstag i någon större grad nu när varje match har lite vinna/försvinna karaktär. 

Norrlagen har en klar fördel i ett lättare spelschema under sista fem omgångarna (de fyra lägst placerade lagen i serien tillhör norrpoolen) så det gäller att alla höjer sig ett par nivåer nu och levererar sin bästa och jämnaste bandy under säsongen. Örebro har allt i egna händer, det får man inte glömma bort! Men vill man fortsätta att ha det även efter helgens derby så är det bara vinst som gäller. Kan man utnyttja de svagheter som finns i KVBS lag har man en god chans samtidigt som det inte gäller att bjuda KVBS nyckelspelare Eriksson, Doktare, Ekström och Lisell för mycket ytor där ute.

En spännande och värdig motståndare för det försvar vi tycker har potential att vara seriens bästa. Ta er till Backavallen, det är en kort resa och en grymt viktig match. Ert stöd behövs och är A och O för att skapa nya, härliga ÖSK Bandy minnen denna helgrymma BandyAllsvenska säsong.


Det förväntas bli en mild lördag med ca 8 grader i luften och någon lättare regnskur. Vad det får för påverkan på de båda lagens eventuella spel och taktik får vi se på lördag eftermiddag.


Här hittar du Bandyplays sändning för finfina 99 bagis

Katrineholm tar ställning mot kvinnovåld

PLAY intervjuer och artikel inför rivalmötet på KVBS hemsida


Avslag 15:00 på Backavallen - Vi ses där!