Slut på försäsongen, nu börjar allvaret

I och med helgens kommande supercupmatch mot IFK Kungälv hemma i Behrn Arena, sätter vi punkt för en lång, krävande och mycket annorlunda försäsong präglad av rådande pandemi i samhället. Och när nu tävlingssäsongen tar vid så är det med fortsatt stenhårda restriktioner mot idrott och kulturliv, restriktioner som vi måste respektera men som också kommer att få stora konsekvenser för många såväl på kort som lång sikt.

Men vi måste givetvis ha förståelse för och respektera de beslut som tagits, dock med förbehållningen att alla som drabbas blir ersatta med statligt stöd. Nog om dagens besked, nu fokuserar vi på rätt saker, de sportsliga och vi börjar med att ta en titt på söndagens motståndare Kungälv.


IFK Kungälv i korthet

Grundat: 1940

Hemmaarena: Skarpe Nord

Säsonger i högsta ligan: 34

SM - Guld: 0

Tränare: Anders Uhlin


Kungälv hade en märklig fjolårssäsong. Hösten var riktigt jobbig men när trotjänarna Ted Skoglund och Mikael Lindberg gjorde comeback när det gick som allra sämst, så tog laget 9 raka segrar och slutade till sist i mitten av tabellen. En konstig säsong som man nog vill undvika att upprepa.

Etablerade målvakten Viktor Lindblom


Kungälv har tappat pulsådern i laget, Mikael Lindberg, men istället lyckats få hårdskjutande Lukas Persson att göra comeback. Ted Skoglund gjorde nyligen också klart för en fortsättning och i laget finns duktige målvakten Viktor Lindblom och lurige ytterhalven Viktor Uhlin.

Victor Uhlin, bärande spelare i IFK Kungälv


Kungälv kännetecknas av en tät defensiv där lagets styrka är att ställa om snabbt och straffa motståndarna på deras misstag. Nämnde Uhlin är alltid farlig och Persson skjuter på allt och har ett skott av rang. Man har ett väl fungerande samarbete med IFK Vänersborg och har i detta flera spelare inlånade eller på utvecklingsavtal hos sig denna säsong.

Ted Skoglund fortsätter en säsong till, minst


Laget har hittills spelat två matcher, seger mot Mölndal Bandy med 5 - 4 och förlust i Supercupen derbyt mot Gripen med 2 - 4. I helgen spelar de mot Boltic i cupen under lördagen i Behrn Arena och under söndagen spelar man alltså mot Örebro.


Vi ser fram emot söndagens supercupmatch mot gästerna från väst.