Skutskär up next

Efter att ha besegrat UNIK i den första av två hemmamatcher denna helg tar Örebro nu sikte på matchen mot Skutskär. En hårt arbetande nykomling som byggt ett bandyallsvenskt lag på rekordtid. Till den här matchen är Daniel Rönning tillgänglig igen efter en tre matcher lång avstängning.

Även liberon Sebastian Eriksson är disponibel igen om tränarstaben i Örebro vill förändra något ur det lag som vann mot UNIK. Laget spelade bra igår och skall dessa spelare in så måste några andra ställas åt sidan. Avdelning angenäma problem för tränarna.

Skutskär är precis som övriga lag i serien långt ifrån någon strykpåse bara för att dem fick platsen sent och var tvungna att jobba extra hårt på rekordkort tid med att få ihop ett med bandyallsvenska mått mätt slagkraftigt lag. Man har inlett serien med blandad kompott men visat i perioder i sitt spel att man kan störa de allra bästa lagen, ungefär precis så som vi är vana med att det ser ut i BandyAllsvenskan. Det gäller för alla lag att vara närvarande och göra jobbet fullt ut, annars förlorar man troligen matcherna, oavsett motstånd.


Vi möter lag som startat säsongen ungefär som oss. I och för sig spelade vi så pass bra senast att vi absolut kan vinna motett lag som Falun, men det är klart att det här är viktiga lag att slå. För hedersamma förluster kommer man ingenstans med.

Skutskärs tränare Jens Sundbom.


Örebro är ett lag som vill spela och satsar offensivt.

Sundbom igen.

Skutskär imponerade framför allt mot Falun där man var minst lika bra i en halvlek. Tyvärr är det ju resultaten som räknas men spelet där lovade gott för Gästrikelaget. Skutskär lär vara revanschsugna i Behrn Arena idag då man inte alls kom upp i nivå mot TB, förlust 2 - 7.


Lagets kanske största profil är målfarlige anfallaren Johannes Häggström, fostrad på Edsbyns bandygymnasium. Men här finns också spelare som Kevin Brown och Johannes Siirtola samt gamle AIK målvakten Björn Wessman.


Det är lite tur i oturen för Skutskär att man inleder med dubbelhelg på bortaplan då rådande väderläge gjort att man valt att stänga av hemmaisen under helgen för att låta den vila i det milda vädret, perfekt då med en turné som hela truppen åker med på, återstår att se vilka som får förtroendet att spela matchen mot Örebro.

Örebro kommer som sagt från en seger mot UNIK och blir troligen det lag som kommer att föra spelet i dagens match och ha det mesta utav bollinnehavet. Då gäller det att fortsätta gnugga på det egna spelet och verkligen tro på det utan att bli stressade om det skulle gå lite i stå i perioder. Skutskär kommer backa hem och försöka ställa om snabbt eller gå på flippar och lyft och försöka få isär Örebros lag den vägen. Men är Örebro redo och gör jobbet hela vägen finns det goda chanser att även dagens match slutar med en seger.


Men Skutskär är ett bra bandylag, så det gäller att vara påkopplade och ödmjuka över 90 minuter bandy. Johannes Häggström missar sällan ett tillfälle att göra mål. Ta er till hallen för lite härlig novemberbandy i Sveriges skönaste tävling, BandyAllsvenskan, med Sveriges vackraste lag, Örebro. Avslag 14:00. Nog blir vi fler än de dryga 200 som såg segermatchen mot UNIK igår!?!

Fille & Co. är taggade till tusen - Kom och stötta dem mot två poäng!


Om du inte kan ta dig till Behrn Arena så sänder Bandypuls matchen. Det innebär att du som är PLUS kund hos Nerikes Allehanda ser matchen gratis här. Matchen går givetvis också att följa via Elitrapports hemsida.