Skridskostarkt Kalix väntar

Ny match imorgon, söndag. Även den på hemmaplan i Behrn Arena när seriens nordligaste lag gästar oss. Kalix Bandy är ett skridskostarkt lag med en del härliga bandyprofiler som t.ex. Johan Sundquist och Janne Rintala. Och det lär vara ett revanschsuget Kalix som tömmer sig till max i Behrn Arena efter lördagens något klara förlust mot Boltic på Tingvalla.

Örebro kommer istället från en komfortabel seger. Nu gäller det att ladda om och hitta ytterligare någon nivå i spelet. Det blir garanterat en tuffare match imorgon än vad som var fallet under lördagen. Och vi har lärt oss i de inledande omgångarna och med åren, att man inte har råd att inte ge 110% i varje moment i den här serien, se bara idag där vi har någon skräll och Kungälv tappar 6 - 0 till 6 - 6 mot Västanfors även ifall man till slut vann med 7 - 6.

Saku Hämäläinen har inlett succéartat, fortsätter poängskörden mot Kalix?


Så nu gäller fullt fokus på Kalix. Och fortsatt ödmjukhet inför uppgiften. Laget vet precis hur bra dem kan vara där ute men det gäller att applicera det i praktiken också. Man har fortsatt att spela fint defensivt, men det finns ändå lite till att ta av i det rent spelmässiga om vi skall vara tuffa, och det tycker vi att vi kan vara mot ett så här pass bra lag. Kalix är bra, det kommer att gå fort därute och det gäller att alla gör jobbet hela vägen, tillsammans.

Mittfältsmotorn Robin Folkesson hade bra tryck på skridskorna mot UNIK.


Örebro har just nu en härlig konkurrenssituation i laget och det kan säkert bli så att några spelare från lördagens match står över mot Kalix till förmån för andra. De båda tränarna som gjort ett mycket bra arbete med gruppen hittills och har en tuff uppgift när några skall ställas åt sidan inför varje match.


Så här säger några ÖSK:are inför söndagens hemmamatch mot Kalix:


- Jag tror att det kommer att bli en fartfylld match med Kalix som kommer gasa med flera duktiga skridskoåkare. Jag tycker trots dagens resultat att vi har nån nivå till rent spelmässigt, jag hoppas att vi kan koppla på och göra en ny bra laginsats summerar Max Eriksson, tränare.


- Tuff match och det gäller att vi går ut och är med från minut 1. Fokus blir att göra en bra defensiv match så vet vi att vi kommer att skapa lägen framåt säger Jakob Sjölander.


- En riktigt tuff fight. Kalix har ett riktigt bra lag. Skridskostarka och bollskickliga. Gäller att vara på tårna direkt så kommer de bli vajjert för oss ändå säger Simon Folkesson.


Matchen börjar klockan 14:00. Du ser den enklast med ett Grundseriekort på Bandyplay hemma i tv-soffan. Alternativt så cyklar du upp till Bandyhörnan på O'Learys där söndagens match självklart sänds.

Glöm inte att säkra dina digitala 50/50 lotter på det. Alla detaljer på hemsidan under partners. Dragning sker på Annandagen.