Skön seger mot Boltic

Uppdaterad: 10 feb 2020

Inte ens nattsvarta första tio minuter av matchen och 0 - 3 på resultattavlan kunde stoppa Örebro från att ta två poäng hemma i Behrn Arena i prestigemötet med IF Boltic. Efter en rejäl urladdning i andra halvlek gav det stora spelövertaget till slut utdelning. Örebro vinner andra halvlek med 7 - 1 efter att ha vänt ett 2 - 5 underläge. Stora segerorganisatörer i hemmalaget var Nico Nevalainen och Alex Adeheimer.

Nico - Fyramålsskytt mot Boltic

Det var en berg-och-dalbana. Första kvarten var vi så otroligt dåliga. De gör tre mål innan vi börjar spela. Sedan tycker jag att resten av halvleken var okej. Vi pratade i paus om att sätta fart på ben och huvuden. Boltic spelar väldigt tajt försvarsspel, och vi var tvungna att se till att komma runt dem på kanterna, och gå hårt in på mål. Att jobba ner dem, helt enkelt. Andra halvlek är nog vår bästa den här säsongen, i alla fall en av dem. Bra försvarsspel och sedan spelade vi rakare framåt, tog oss till chanserna och gjorde mål. Ja, vi går all in för att få kvala nu. Onödigt att vi förlorade i Katrineholm. Men vi tar bort första kvarten i dag och tar med oss resten.

Nico Nevalainen till Bandypuls/Nerikes Allehanda


Som Nico beskrev det var inte Örebro påkopplade i inledningen och Boltic kunde utan att förta sig göra tre snabba och alldeles för enkla mål. Ett på hörnslag och två på kontringar. Då samlade Robin Folkesson laget, sa ett par väl valda ord och efter det handlade egentligen allt om Örebro. Laget reducerade två gånger om genom Nico Nevalainen och Filip Bergman och hemmalaget var på allvar med i matchen. Därför kändes det väldigt onödigt när gästerna på frislag gjorde 2 - 4 med halvlekens sista skott signerat Gustav Backman.

Andra halvlek började inte mycket bättre. Ett individuellt misstag gav Gustav Backman fri gata in från vänster mot mål där han elegant satte 2 - 5 ensam med hemmalagets målvakt Joakim Westberg. En smärre chock då Boltic knappt haft boll efter minut 15, backat hem och krympt ytor i mitten, dittills framgångsrikt. Örebro fortsatte dock att med stort tålamod spela sitt spel om än med lite mer bestämdhet i alla situationer. Och målen lät inte vänta på sig. 2 - 5 blev 5 - 5 mellan matchminut 50 och 65.

Det förlösande ledningsmålet till 6 - 5 gjordes av Viktor Mardakin som tog ett par skär in i planen och visade vilket fint skott han har. Därefter rann det på och Örebro gick fram till 9 - 5 på dryga 17 minuter. Här svarade man för flera vackra bandymål (se separat PLAY klipp med höjdpunkter). En svängig match slutade 9 - 5 efter att Örebro dominerat bollinnehav och spel från matchminut 15. En mycket rättvis seger även ifall det en stund såg väldigt mörkt ut.

Det är väldigt mycket som är bra i den här matchen och alla skall ha en stor eloge för den karaktär och moral man visar upp, framför allt i andra halvlek. Sen hoppas vi att laget nu lärt sig att man måste vara påkopplade från matchminut 1 i den här serien, annars straffas man uppenbarligen och det rätt hårt. Extra plus i kanten till Nico Nevalainen och Alex Adeheimer. I Boltic plussar vi lite extra för Gustav Backman. Vart han än befinner sig på planen så lyckas det i stort sett alltid bli livsfarligt när han har boll.

Avslutningsvis, extra starkt av Örebro med tanke på att Sebastian Eriksson och Johan Näsholm saknades. Dessutom klev Simon Hagström av i matchminut 47. Där ersatte unge Elias Sandholm med den äran. Säsongens bästa publiksiffra noterades också med 401 betalande åskådare, tack för stödet! Bitvis var ljudkulissen av orkanstyrka.


Matchfakta

Se alla målen här

Hör Daniel Rönning i Sveriges Radio

Bandypuls artikel om matchen

NWT om matchen


Nästa match för Örebro spelas kommande fredag borta mot Gripen i Trollhättan.

På vår Facebooksida finner ni också ett bildspel med 221 bilder från dagens match.