Sista matchen som Allsvenskt lag

Det har blivit dags för sista matchen som Allsvenskt lag. När matchen är slut senare idag så är nästa tävlingsmatch som Örebro spelar en match i bandyns finrum, Elitserien. Ja, vilken säsong det har varit. Att ta 20 raka segrar i en så pass högkvalitativ och tuff serie, det är inget annat än en direkt mäktig bedrift som förtjänar den allra största av respekt. Frågan många ställer sig nu är, orkar Örebro ladda om för att försöka vinna den betydelselösa hemmamatchen mot LAIK?

Det är klart att dom gör! Tänk att få vinna 21 av 22 matcher i en serie på elitnivå, det är rätt häftigt om ni frågar oss, oavsett idrott eller land. Dessutom brinner revanschlusten i spelarnas ögon efter seriespelet första förlust i torsdags borta mot Jönköping i den serie vi lärt oss älska men som vi som alltid förstår precis ingenting utav när det kommer till resultaten mellan varven.


Och kanske är det just det som gör den här säsongens bedrift extra imponerande. Det finns inga dåliga lag, är an inte påkopplade straffas man obönhörligt. Att då inte tappa poäng förrän i näst sista omgången, ja, det tyder på att man gjort någonting som ger eko i hela idrottssverige. Men nog om det, nu blickar vi fram mot eftermiddagens match.

Blir det en hjärnornas kamp mellan goda vännerna Niclas Holmgren och Jesper Bryngelsson? Sätter Arvid Karlsson in den där perfekta brytningen på bästa vännen Elliot Fröjd? Gör Kimmen en ny stormatch mot sin moderklubb? Ja, alla dessa frågor får sina svar senare idag. Inför eftermiddagens match som spås bli tempostark med ett spel som böljar fram och tillbaka, tog hemsidan ett snack med Örebros unge mittfältsdynamo, Mathias Åstrøm. Ni ser hela intervjun genom att klicka här.

Matchen startar klockan 16:00 och ni ser den i sin helhet på Bandyplay med sändningsstart 15:50. Matchen går givetvis också utmärkt att följa på Elitrapport eller i appen Bandygrytan. Du som inte är en av dom 8 lyckliga i publiken kan med fördel se matchen hos vår samarbetspartner O'Learys på Drottninggatan, glöm inte att boka bord!

Vamos Örebro!