Simon Hagström klar för Örebro

Försvarsspelaren Simon Hagström, senast i Tranås BoIS, och en av BandyAllsvenskans mer meriterade försvarsspelare, är klar för Örebro SK Bandy. Simon blir det andra nyförvärvet utifrån där sedan tidigare Robin Folkesson kontrakterats. Det blir spännande att se vad sportchef Thomas "Don" Eriksson mer har på gång in i en redan på pappret mycket intressant trupp.

Simon Hagström får pris som bäste bortaspelare i BoIS under förra säsongen.


Simons moderklubb är Rydsnäs IF. Efter det var han en sejour i Tranås innan han värvades på ett treårskontrakt till Vetlanda BK. Det kontraktet bröts i samförstånd p.g.a. motivationsbrist efter två år och sedan säsongen 2013/14 har han varit Tranås ryggrad bakåt och den tveklöst enskilt viktigaste spelaren.


- Vi i Örebro har haft Simon på radarn några säsonger nu med tanke på hans stora defensiva kvaliteter på absolut högsta Allsvenska nivå. Dessutom vet vi efter alla år med Tranås att han är en mycket bra spelare på den här nivån och att han inte bara tillför rutin till vårt lagbygge utan även massor av kvaliteter. Det känns som att vi med Simons intåg i laget på förhand har en av seriens absolut starkaste försvarsuppställningar. Sen skall det givetvis klicka också i praktiken. Men alla dessa grabbar brinner för uppgiften och vi får hit en otroligt motiverad Simon som vill vara med på den resa Örebro är i inledningen utav. Den här signaturen känns riktigt, riktigt bra säger Johan Allansson i Örebro SK Bandys styrelse.

Varmt välkommen till Örebro SK Bandy säger vi till Simon!