Signerat Allansson

Det har varit några minst sagt omvälvande dygn sedan det stod klart sent i fredags kväll att Örebro är åter i svensk bandys finrum efter tolv år i lägre divisioner. Intrycken och känslorna är så många. Nu när man landat lite och avnjuter en bättre kopp java framför en öppen brasa ute på landet skall jag försöka att sätta ord på hur stort och viktigt detta faktiskt är för vår förening men också på sikt för staden Örebro.

Det är en sjuk utveckling vår förening har haft på dryga året. Alla som jobbat i kulisserna hr gjort ett hästjobb för att vi skall vara där vi är idag. Vi må ha varit en förening delvis utan identitet, men det ändrade när vi gjorde några mycket smarta fyndvärvningar i division 1 samtidigt som vi plockade hem stadens store son, Simon Folkesson. Att division 1 spelarna redan i år skulle vara så pass bra är något som är svårt att beskriva med ord. Vi visste så klart att dom var bättre än dom spelare som lämnade skutan efter förra säsongen, annars finns ju så klart ingen poäng med att förändra.


Dom har tagit ett stort ansvar, bidragit oerhört till gruppen och utvecklats fantastiskt. På det också Simon som kom in och förändrade mentaliteten fullständigt, sättet att träna och spela matcher på, att alltid tävla. Hans intåg har lyft alla andra samtidigt som spelare med stor potential vuxit i sina roller på nya positioner.

Summa summarum. Max och Henke startade för snart tre säsonger sedan med en spelidé som man trodde stenhårt på, sånt tar tid att implementera. I år satte man det nästan till full och det har hittills gett 18 raka segrar. Max och Henke inledde och nu har Max och Holma fört det arbetet vidare in i ett lag och en grupp som älskar att tävla varje dag. Ledarstaben har sett till att gruppen alltid är väl förberedda och att varje träff är lika viktig och betydelsefull. Att man tillsammans bygger någonting bra på sikt, och med såna värderingar och tankar kommer också en högre kravställning vilket hela gruppen köpt till fullo. Alla dessa små men ack så viktiga delmoment har tillsammans bidragit till att laget är där dom är idag. Men är vi nöjda nu då? Givetvis inte!


Klart som fan att vi njuter av avancemanget men på tisdag är det allvar igen. Det är klart att man vill vinna varje match och det är klart att man vill bli historiska med en rak segersvit om 22, det är också ett ansvar gentemot gamla och nya sponsorer att visa att man är vinnare, att man är professionella i allt man gör och visst är det så, den här gruppen är vinnare ut i fingerspetsarna och vi vet att hungern efter att ta nittonde raka på lördag mot Nässjö är stor, riktigt stor. Samtidigt kommer man att kunna njuta, ha kul på isen på ett annat sätt nu när man kan spela helt utan press. Det kommer också göra att spelarna på ett annat sätt men likväl med samma stora fokus kan njuta av den framgång man tillsammans har skapat genom idogt och stenhårt arbete som grupp.

Nu är det fyra matcher kvar av säsongen, lite drygt en månads hårt arbete på och vid sidan av isen. Givetvis kommer vi att göra allt för att vinna rubbet, något annat vore ju bara idiotiskt. Så se nu till att fortsätta att stötta laget och föreningen på samma fina sätt, det finns massor av sätt att göra det på, ett är att bli månadsgivare, det blir ni här.


Sist men inte minst vill jag rikta ett stort tack till Göran Liljegren, utan dig hade aldrig någonsin detta varit möjligt. Med i kulisserna har också Micke Johansson, marknadsansvarig varit. Han lägger med lätthet ca 30 timmar på ÖSK varje vecka trots ett krävande chefsjobb inom näringslivet, det är hjärta om något! Sen har vi så klart Don, chefernas chef där i bakgrunden med, vilken man! Det finns många, många fler som inte nämns vid namn som har gjort det här möjligt, ni är alla ovärderliga!

Och Svampen, våra hjältar. Vilket stöd under säsongen. Om ni bara visste hur viktigt et var för oss att få fira avancemanget med er vid hemkomst natten mot lördag. Ni är och förblir ovärderliga. Nu skall vi tillsammans avsluta starkt i sanna ÖSK anda och samtidigt njuta av det vi har skapat. Mot 22 raka!


PS. För er som undrar; Givetvis är vår ambition och målsättning att etablera oss i högsta serien. Vi är inte sugna på att låta den blivande sejouren bli ettårig som dom senaste tre åren. Men för det krävs också mycket hårt arbete (vi behöver bli fler ideella) och att ni som privatpersoner och sponsorer ställer upp helhjärtat. Bara för att det är bandy så är det inte gratis. Att verka på den här nivån kostar också pengar om än inte lika mycket som för en SHL klubb. Nu siktar vi mot nya mål, tillsammans är vi ÖSK!