Seriepremiär för Wadköping

På lördag spelar WBK Örebro seriepremiär hemma i Behrn Arena när man tar emot Tranås Bois B-lag. Inför matchen som startar klockan 13:00 ringde vi upp tränare Henrik Karlsson för att kolla av läget.

Tjenare Kongo, taggad inför lördag?

- Ja, det ska bli grymt skönt att dra igång tävlandet för denna säsong.


Ni har ju lagt en smått fantastisk försäsong bakom er (obesegrade reds. anm.) Vad är det som förändrats från tidigare säsonger?

- Kontinuitet i laget, stor trupp där det tävlas om platser i laget på varje träning.

Låter nice! Nämn några hörnstenar i spelet som du sett stor utveckling på och som du tror blir viktiga i år för att prestera.

- Vi har fått in ett passningsorienterat spel som gör att vi inte tar helt slut efter 60-65 minuters spel, utan nu orkar vi köra 90 + stopptid. Det plus det grymt hårda arbetet som vi lägger ner i defensiven gör att vi kommer att prestera i år.

Det låter spännande! Vad tror du om årets div. 2 serie? Håller ni rent av div. 1 klass?

- Svårt att säga nåt om serien. Det är bara B-lag i den och vi har inte mött något utav dom lagen tidigare. Med tanke på att det bara är fem lag med i serien så är nog alla favoriter till att vinna. Dock ska motståndarna få slita som djur för att slå oss.


På frågan om lagets klass: Svår fråga, vi har ju vunnit två matcher mot Lesjöfors som spelar i 1:an. Dock tror jag dom blir slagpåse i år. Möjligen att vi skulle kunna klara av att spela i Div 1 men tillhöra bottenskiktet.

Det ryktas om att klubbikonen Lasse Bush missar premiären? Vem skall då göra alla mål?

- Det stämmer. Han haft sjukstuga hemma och inte kunnat träna och då spelar det ingen roll vad man heter eller vilken legend man är. Dom som tränar är dem spelar. Målen i år kommer spridas ut väldigt mycket men Mats Williamsson kommer att SKJUTA in mål, det kan jag lova!


Tack Kongo och lycka till på lördag!

- Tack själva!

WBK:s serie består av enbart fem lag. Dessa är förutom WBK också Åtvidaberg, Tranås B, KVBS B och Derby LKPG B. Första seriematchen för Kongo och hans grabbar spelas alltså nu på lördag i Behrn Arena. Avslag klockan 13:00. Det är givetvis fri entré och kiosken håller öppet under hela matchen.


WBK:s spelschema har ni här.