Serien inleds med toppmatch

Örebro mot Ljusdal på klassiska Idrottsparken i Ljusdal, en riktig drömmatch för bandyälskare och kanske? en av säsongens höjdpunkter på bandyplay redan i den första omgången. Tyvärr är samhället sig inte likt och publik tillåts inte i denna högoktaniga match men du kan så klart se den på bandyplay, så säkra ditt grundseriekort där innan lördag.

Bra träningsvecka

Örebro lägger efter fredagseftermiddagens pass en riktigt bra träningsvecka bakom sig. Spelarna kom tillbaka fulla av energi i måndags efter att ha tränat en vecka individuellt. Det har varit bra fokus, högt tempo och en enorm tävlingsanda på veckans träningar. Victor Janérs ser mycket intressant ut i sin roll på mittfältet. Undertecknad kan inte minnas när han såg så här bra ut senast.


Spelar våra matcher

Örebro fokuserar på det man kan påverka, de matcher man själv spelar. Vad andra lag tar för beslut är inget som Örebro lägger någon vikt vid, det är inget man kan påverka. Det är så klart tråkigt om det blir en konstig serie med WO matcher till höger och vänster, men det är en speciell säsong och det är bara att gilla läget. Förhoppningsvis har SBF någon form av modell så att sportslig rättvisa i slutändan gäller för alla inblandade.

Defensiven nyckeln till framgång

För att infria förväntningarna på att vara ett lag i den absoluta toppen av serien så blir det defensiva spelet den kanske allra viktigaste nyckeln. Serien innehåller så många bra och jämna lag att defensiven måste sitta för att man skall lyckas. Örebro har i grunden ett bra defensivt spel men det gäller att alla deltar och att man inte tummar på några detaljer. Offensiven kommer av sig självt om laget sätter defensiven. För offensiv kvalitet finns det i Örebro så det räcker till och blir över.


Högt tempo

Det kommer att bli en match i högt tempo med två skridskoskickliga lag. Då gäller det att ha tålamod och inte låta sig ryckas med i det som kan bli en Hawaiiliknande matchbild i värsta fall. Gör saker metodiskt, lugnt och på rätt sätt, då kan Örebro med rätt verktyg styra matchbilden. Men det gäller att vara med från minut 1, Ljusdal gillar att driva upp tempot till max och bara köra på.

Bergman och Hagström tillbaka

Lagom till seriepremiären är Filip Bergman och Simon Hagström tillbaka i matchtruppen. Det gör att konkurrensen tilltar och spetsar till lagets slagkraft ytterligare. Samtidigt får Örebro en lite bredare trupp att jobba med under seriespelet. På försäsongen har man gått runt på lite väl lite folk p.g.a. skador men nu ser vi ljuset bakom Ljusnan igen, fantastiskt!


Avslag på Idrottsparken i Ljusdal klockan 16:00 lördag. Ingen publik tillåts så gör som vi redan tipsat om ett flertal gånger, säkra ditt grundseriekort på bandyplay idag!