Segersviten stannade vid fem matcher den här gången

Örebro gjorde en av sina sämre matcher på mycket länge samtidigt som gästande TB Västerås var riktigt bra denna söndag, ingen bra kombo. Än sämre när TB var förstärkt med VSK:arna Kasper Sandgren och Niklas Gifting. Den förstnämnde matchens stora förgrundsfigur. Han trasade sönder Örebro rejält med sin fina skridskoåkning. Nej, det här var inte Örebros match och gästerna kunde vinna tämligen komfortabelt med 5 - 2 efter 2 - 1 i halvtid.

Frågan vi ställer oss är om det hade slutat annorlunda om Hugo Sundbergs regelrätta mål vid 1 - 1 hade godkänts? Det är väl tveksamt men det hade garanterat gett mer energi åt hemmalaget. Hugo spetsade men hann upp och hade max ett knä i isen i situationen när han gjorde mål. Målet dömdes bort för liggande spel. På omställningen direkt efter fick TB straffslag som man förvaltade väl. En svag första halvlek av Örebro som framför allt

hade problem med TB:s fina skridskoåkning.

Örebro inledde andra halvlek bäst och var ett ribbskott från kvittering. Men sen tog det roliga slut. TB var klassen bättre idag, var lite mer påkopplade i varje situation och även ifall det var mycket soloåkningar så var det dem som Örebro inte riktigt fick tag på och det var den stora skillnaden. TB får några enkla mål i andra när Martin Flodström är inne i ett stim och levererar så som han kan göra när han är i form. Örebro hade förtvivlat svårt att skapa någonting framåt i en match där hemmamålen kom på straffslag. Och gör man inga spelmål blir det svårt att vinna matcher.

Samtidigt så har Örebro varit riktigt bra en längre tid och förr eller senare går man på en mina oavsett motstånd. Det svider dock så klart lite extra när alla andra resultat mer eller mindre gick med laget. Och visst, det var väl positivt, men normalt vinner man mot TB, men idag var en sån där dag när nästan ingenting stämde. Och som ni alla vet kommer såna dagar i idrottens värld. Det som kännetecknar en vinnare är hur man väljer att resa sig från insatsen och hur man hittar tillbaka till ett vägvinnande spår.

Tyvärr fick också viktiga mittfältsmotorn Robin Folkesson rött kort i andra halvlek i en match där det mesta gick emot. Örebro får bryta ihop och komma igen. Redan kommande lördag har man chans på revansch när man gästar Nässjö. Då är vi övertygade om att Örebro spelar betydligt bättre än vad som var fallet idag i ett lag där alla kan bättre. Bäst på isen var magnifike Kasper Sandgren.

Några kommentarer efter matchen:


En dubbel smäll. Vi gör den sämsta matchen sedan jag kom hit, och får en av våra ledande spelare avstängd.

Henrik Löfvendal om matchen och matchstraffet på Robin Folkesson


Nej, vi är dåliga som fan. Dålig defensiv, offensivt är det mycket en och en, vi är spretiga, det finns inte många lägen att sätta upp någon. Vi är ensamma i det vi gör, spelar inte som ett lag.

Robin Folkesson om ÖSK insatsen idag


Jo, men så är det ju. Vi hade trots allt fem raka segrar, vi har gått bra. Någonstans går man på en plump. Det gäller bara att vända på det till nästa match.

Folkesson igen om segersviten som sprack


Matchfakta

NA om förlusten mot TB Västerås

TB tränaren Engström om segern


Fler bilder från matchen finns på vår Facebooksida.