Seger som gav tankeställare

Örebro letade efter en maxprestation över 90 minuter men fick istället sig en rejäl tankeställare att ta med sig efter första halvlek, läge för självrannsakan där. Som tur var kom man ut som ett nytt lag i andra och lyckades vända underläge till seger i en dramatisk match som bl.a. innehöll tre mycket tveksamt bortdömda ÖSK mål, hela sju skott i stålet och några frilägen för Örebro därtill. Hemmalaget Nässjö visade varför dom släppt in lite mål trots en missvisande tabellplacering och var samlade och täta i sin defensiv där Viktor Svensson sög upp det mesta från sin liberoposition.

Örebro vann rättvist matchen sett till antalet heta målchanser och spelet över 90 minuter men Nässjö gjorde en bra match, i synnerhet defensivt, och bjöd på tufft motstånd även ifall Örebro inte kom upp i nivå under första 45 minuterna. En kombination av ett starkt skridskoåkande hemmalag och ett passivt Örebro. Matchen slutade 3 - 2 till Örebro efter underläge 1 - 2 i halvtid men så mycket mer än segern finns det inte att glädjas åt, det finns en hel del moment som måste bli bättre. Samtidigt är det oerhört starkt mentalt att kunna vända bryggan efter första till ett kompakt spelövertag och seger i andra. Det är trots allt segrarna som räknas.

Bild: Peter Gustafsson, Jnytt/Bandypuls


- Det känns ju sjukt bra att vinna en sådan här match. Vi spelar verkligen inte bra, första halvlek är vår sämsta i vinter. Vi kommer inte upp i nivå alls. Jag tycker att vi är taggade och påkopplade före, men kommer ut och gör inte jobbet, säger Simon Folkesson och fortsätter:


- Jag tror att det var en nyttig läxa. Vi får se det som en påminnelse om att om vi slutar åka skridskor, om vi inte gör grovjobbet, då vinner vi inte fler matcher. Mycket har gått vår väg, och att vi hittar ett sätt att vinna i dag igen är förstås ändå en styrka konstaterar en konfundersam Folkesson d.ä.


- Vi kommer ut bättre i andra halvlek. Inte så att vi spelar jättebra, men höjer oss i alla fall och tar tag i defensiven. I första har vi tre-fyra frilägen som vi slarvar bort, som bara ska vara mål. När det ser ut så är man inte tillräckligt het avslutar Simon Folkesson samtidigt som han kliver på bussen hem mot Närke och staden Örebro.

Bild: Peter Gustafsson, Jnytt/Bandypuls


Här kan ni höra tränare Niclas Holmgren summera lördagens 3 - 2 seger i Nässjö.


Bäst i hemmalaget Nässjö var en storspelande Jesper Cimen i målet tillsammans med Isak Karlsson, dödligt effektiv i straffområdet, och liberon Viktor Svensson. I Örebro kan alla höja sig ett par nivåer men vi plussar hela laget för moralen och arbetet i andra halvlek som resulterar i två poäng och en sjuttonde seger på lika många matcher.

Bild: Peter Gustafsson, Jnytt/Bandypuls


Matchfakta