Seger mot Kalix efter tuff fight

Örebro tog fjärde segern i BandyAllsvenskan under söndagseftermiddagen på lika många försök, men det satt verkligen hårt inne idag. Kalix bjöd på tufft motstånd och var effektiva i sina omställningar när Örebro inte riktigt var på tårna. Till slut blev ändå Örebros tyng avgörande. Man har spelare som kan vända matcher på egen hand, som idag när Robin Folkesson tog saken i egna händer och svarade för fem poäng, tre mål och två assist.

Men det tog tid för Örebro att vända den här matchen. Kalix backade hem lågt med hela laget och var riktigt täta i sin defensiv samtidigt som Örebro spelade lite ivrigt och inte med det tålamod vi är vana till. Det ledde bl.a. till två mål i baken på snabba omställningar från gästerna. Matchens första mål prickade Kalix in på hörna. Örebro hade spelet långa stunder i den första halvleken men närmare än Saku Hämäläinens 1 - 1 mål kom inte Örebro under de första 45 minuterna.


- Vi faller lite i deras fälla. De tar hem det extremt och är bra på den typen av spel. Jag hann aldrig bli orolig även ifall det aldrig är roligt att ligga under, men det går snabbt i bandy och i andra halvlek tycker jag att vi gör det vi har pratat om i halvtid och visar upp ett bredare register med ett mycket större tålamod. Vi äger spelet fullständigt i andra men lyckas ändå göra match av det genom någon bjudning på egen planhalva. Men återigen, inget lag är dåligt i den här serien, alla matcher är tuffa, det finns inga dåliga lag säger Robin Folkesson.

- Vill man vara med hela vägen gäller det att ha en oerhörd mental styrka. Men nu har vi fyra raka segrar och det har börjat bra för våran del. Match igen på onsdag borta mot Kungälv, det är tätt matchande men det är ju matcherna som är roligast så det är bara kul. Vi måste fortsätta att arbeta hårt och vara ödmjuka avslutar Robin.


Örebro äger spelet stora delar av matchen och får som vi nämnde till slut utdelning även ifall man var illa ute vid 2 - 4 när man åkt på ytterligare en omställning efter en tveksam situation i Kalix straffområde. Hur som helst, vilken arbetsmoral och bestämdhet laget visar upp i de avgörande lägena. Man kopplar på hjärnpsyket, kör ner huvudet i skiten och krigar till sig två poäng genom några riktigt härliga viljemål i en resultatmässigt långa stunder jämn match.

Örebros tyngd har imponerat hittills och spelare som Robin Folkesson och Victor Janérs är som klippta och skurna i sina nya roller i lagets spel. Dessa båda herrar tycker vi också är bäst i Örebro idag tillsammans med en offensivt kreativ Alex Adeheimer. I gästande Kalix svarar Simon Viklund för en stark insats. Kalix kommer att ta många poäng i den här serien, var så säkra, även ifall det blev 0 just den här helgen.

Nu väntar lite välförtjänt vila för Örebro under måndagen innan man börjar att ladda upp inför Kungälv borta på onsdag. Avslutningsvis några ord från tränare Max Eriksson om söndagens sköna 8 - 5 seger:


- Jag tycker att Kalix försvarar sig väldigt bra, speciellt i första halvlek och lyckas ta vara på våra misstag på ett bra sätt. Vi bestämmer oss mer tydligt i andra och då blir vi över tid tunga att möta. Jag tycker att flera spelare kliver fram och visar vägen när det står och väger. Adis, Sebbe och framförallt Robin gör en väldigt bra andra halvlek, de tillsammans med hela lagets bestämdhet gör att vi tillslut vänder och ändå vinner. Sen ska vi komma ihåg att det är fjärde matchen på 8 dagar. Det är bra gjort att orka ladda om på det sätt vi gör. Vi får njuta nån dag nu sen kommer vi att vara redo att igen.

Matchfakta

NA om matchen

NSD om matchen