Seger i snökaoset på Tingvalla

Örebro vann matchen på Tingvalla mot Boltic i snöyran med 4 - 1 efter 3 - 1 i halvtid. En imponerande krigarinsats med flera spelare på nya positioner. Det var en sett över 90 minuter mycket rättvis seger och faktum är att Örebro kanske borde ha gjort några mål till sista 15 när man spelade riktigt bra bandy sett till förhållandena.


Vi tränar ju aldrig på sånt här, och det är en annan sorts bandy. Mycket mera kamp hela tiden, och jag är stolt över hur killarna tar sig an den här matchen.

Niclas Holmgren, tränare

Boltic hotade egentligen bara vid ett tillfälle, i början av andra halvlek, med två farliga målchanser men Joakim Bergqvist svarade för en fin reflexräddning efter isen när han var skymd och på en hörnretur lyckades Örebro freda det egna målet med några decimeter marginal. Nej, Boltic vägde lite för lätt mot ett riktigt tungt Örebro.

Filip Bergman satte 4 - 1 målet med ett lurigt skott från långt håll

Särskilt imponerande uppträdde den delvis nykomponerade backlinjen med Arvid Karlsson i spetsen, flankerade av två utmärkta halvor i Alex Adeheimer och Simon Folkesson. Men bäst idag var nog ändå mittfältsdynamon Vilgot Sjölander, ny från Nora. Vilken enorm utveckling han haft den senaste månaden. Det var en lagseger där alla bidrog och krigade för varandra. Och att dom två poängen skulle hamna i Örebro var det till slut inget snack om. Ni kan se Vilgots och Arvids segeranalyser på länken lite längre ner i artikeln samtidigt som vi avslutningsvis imponeras av Nico Nevalainens näsa för mål.


I Boltic var återigen, för andra matchen i rad, målvakten Johannes Gustafsson bäste aktör. Han höll nere siffrorna under matchens sista tjugo minuter.

Segerjubel i Örebrolägret för elfte matchen i rad

Örebro avslutade därmed pandemiåret 2020 med att ta elfte raka segern och har nu skapat en liten lucka ner till lagen bakom. Men om ni tror att laget slappnar av nu så tror ni fel. Först njuter man av god mat på nyårsafton sedan är det dags att kamma till sig och höja nivån och kraven ytterligare. En match i taget, fortsatt hårt arbete och ödmjukhet varje dag, där har ni recepten som skall fortsätta att ge framgång även under 2021.


Matchfakta

NA om matchen

VF om matchen

Hör SR Värmlands inslag om matchen

Hör Robin Folkesson i SR

PLAY: Segerintervjuer med Sjölander och Karlsson