Seger #10 kom mot Boltic

I en på det stora hela rätt dålig och medioker bandymatch utan riktig intensitet vann ändå Örebro solklart annandagsfesten i Behrn Arena mot ärkerivalen Boltic. Segersiffrorna skrevs till 7 - 1 efter 3 - 1 i halvtid. Hemmalaget kostade dessutom på sig att bränna två straffar under matchen, båda relativt molokna historier. Nej, Örebro kan betydligt bättre, framför allt måste intensiteten upp, samtidigt backade gästerna hem framför eget mål i 90 minuter, så det var ingen storslagen match vi fick se. Isen gjorde sitt därtill, i andra halvlek var den direkt bedrövlig, inte likt Behrn Arena.


Skönt med vinst men samtidigt är det en ganska medioker tillställning. Boltic vill ju knappt spela bandy. De ställer hem bussen o har 5 avslut på mål under 90 min. Vi kan komma upp några steg till och det kommer behövas om vi ska vinna på Tingvalla. Intensiteten måste upp avsevärt och det som är bra är att vi har saker att förbättra inför fortsättningen.

Niclas Holmgren, tränare Örebro


Det var annars Boltic som tog ledningen när man vände spelet snabbt efter Örebros första straffmiss. Där gick Örebro bort sig rejält när Ted Wiklund gjorde 1 - 0 på pass från utmärkte målvakten i Boltic, Johannes Gustafsson. Men så mycket roligare än så blev det inte för gästerna från Karlstad som kom i några enstaka soloåkningar och man skapade inte särskilt mycket mot ett defensivt starkt Örebro.

Örebro malde ner motståndarna på nytt och känns väldigt tunga över 90 minuter. Boltic slet och kämpade väl i defensiven men orkade inte stå emot totalt sett och saknade några viktiga spelare som hade kunnat balansera upp det bättre. Örebro saknade också en rad spelare, men har en större bredd och kvalitet i sitt lagbygge.


Ändå hade Örebro bitvis svårt att få upp tempot ute på isen och man slarvade lite för mycket med passningarna, delvis kan det stavas den dåliga isen men det krävs en markant höjning på Tingvalla på onsdag när lagen möts igen för att det skall bli seger då. Vi vill också se ett smartare och mer tålmodigt anfallsspel, det var lite si och så med det idag, ändå gör man sju mål till slut, skapar mängder med hörnor och halvchanser.


Det är svårt mot ett lag som backar hem otroligt mycket. De gör det väldigt tjockt för oss. Det brukar oftast bli att vi gör 3-4 baljor den sista kvarten, då öppnar det upp sig lite. Det är de sista 15 det avgörs.

Robin Folkesson, mittfältare Örebro


Och när vi summerar det hela, det är trots allt segrarna som räknas, dock vet vi att laget kan väldigt mycket bättre. Läge att plocka fram det på onsdag på Tingvalla. Bäst i Örebro denna annandagsfest var trion Arvid Karlsson, Victor Janérs och Filip Bergman. I gästande Boltic kommer bara Johannes Gustafsson upp i nivå.

Matchfakta

NA om matchen

SR:s intervju med Filip Bergman