Saku flyttar hem till Finland

Vi måste tyvärr förmedla en tråkig nyhet mitt i allt glädjerus efter fredagens elitserieavancemang. Saku Hämäläinen, framstående anfallare i det lag som i fredags tog klivet upp, flyttade hem till Finland under den gångna helgen när avancemanget var säkrat.

P.g.a. en social situation som inte var hållbar i längden med svårigheter att få jobb kontinuerligt, till stor del p.g.a. av pandemin, så har Saku i samråd med föreningen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Finland där han har en trygg och fast inkomst.


Saku har varit en oerhört viktig spelare dom senaste två säsongerna, i synnerhet under denna, där han har gjort 26 spelmål, vi säger det igen, 26! Alltså inte en enda straff eller hörna, bara det i sig mycket imponerande. Men man måste måste ha en fast inkomst och trygghet i sin tillvaro och vi kommer alltid att sätta spelarnas välmående först, ingen skall behöva må dåligt eller ha det jobbigt vid sidan av isen säger Johan Allansson, Team Manager.

Vi vill passa på att understryka via Saku att han har trivts som fisken i vattnet i laget och på isen och Saku vill via oss skicka en mycket varm och kärleksfull hälsning till alla sponsorer och supportrar, han har älskat att spela för den här klubben men startar nu ett nytt kapitel i livet hemma i Finland.


Tack för allt du har gjort för ÖSK Saku, du har stor del i klubbens framgångar.