Säsongens sista utematch står för dörren

Örebro tar vägen via den vackra insjön Vättern denna torsdag ner till dess södra strandbank och staden Jönköping för säsongens sista utematch när man spelar den gångna helgens uppskjutna match mot ett av seriens stora överraskningslag Jönköping Bandy. Räck upp handen om ni på förhand trodde att Jönköping skulle ha spelat in 13 poäng med tre matcher kvar att spela av serien för egen del.

Hemma på Råslätt kan vad som helst hända vilket bl.a. Falun och Ljusdal blivit varse om under Jönköpings comeback i landets näst högsta serie. Visst har det påverkat att man under hela säsongen vetat om att man inte riskerar ett negativt kvalspel eller direktnedflyttning. Det har givetvis gjort så att man i varje match kan gå ut och spela avslappnat och skaffa sig viktig rutin inför säsongen 21/22.


Påverkat har så klart lånen från Vetlanda även gjort i allra högsta grad. I synnerhet Emil Nordström har varit riktigt bra och han har också varit frekvent i Vetlandas matchtrupp under säsongen. Emil som också är en del av talanglandslaget med bl.a. Noa Djäkner från Ljusdal.


Jönköping under ledning av tränare Tobias Asplund har svarat för en stark debutsäsong i BandyAllsvenskan där målvakten Oscar Löfquist med mångårig rutin från den här nivån varit lagets kanske bästa spelare. Medan unge Viktor Lindahl varit den största positiva överraskningen. Här finns också rutinerade pjäser som Jimmie Magnusson, Oskar Davidsson och Darren Richardson.

Örebro kommer att få bekänna färg, det finns inga dåliga lag i den här serien och Jönköping är betydligt varmare i kläderna nu än när det blev 12 - 1 till Örebro i säsongens första möte lagen emellan. Det kommer att krävas en ny stark defensiv insats och att man är påkopplade över 90 minuter. Laget har också en tuff match mot Åby/Tjureda i benen när man nu skall möta Jönköping mindre än dygnet senare. Vi ser Sebastian Eriksson och Simon Hagström som nycklar i kvällens match. Båda rutinerade pjäser som älskar att spela matcher utomhus där det ofta blir härligt intensiva kamper med en del tennis.

Prognosen säger uppehåll, 5-7 plusgrader och lättare bris om maximalt 11 m/s. Låt oss hoppas att ismakarna lagt en härlig ruta som håller för i alla fall 30-35 minuter bra bandy i varje halvlek nu när Örebro skall spela säsongens sista bortamatch, också den sista matchen på bortaplan med Allsvensk status som lag. Ja, vilken makalös säsong det har varit. Nu får vi hoppas att laget kan stänga ner bortaspelet med en seger vilket i så fall skulle innebära klubbrekord i antal raka segrar. Det blir också spännande att se om Svampen åker ner och sjunger för laget från någon kulle eller parkeringsplats utanför arenan.


Matchen ser ni på Bandyplay, sändningsstart 19:20, avslag 19:30.


Örebroare, missa heller inte superdealen ute hos vår partner Mekonomen i Bettorp;