Revanschsuget Örebro till Ljusdal

Uppdaterad: 19 jan 2020

Lördagens tunga förlust mot Rättvik i slutminuterna har lagts till handlingarna och det är ett grymt revanschsuget Örebro som åker till Ljusdal för match idag. Laget vet vad som var bra i lördagens match och vad man måste göra bättre mot Ljusdal för att ha en bra chans att vinna. Trots förlusten är man absolut med i racet om topp 3 placeringarna även ifall serien nu om möjligt är ännu jämnare.

Detsamma gäller för Ljusdal som hade en tuff lördag i hemmamatchen mot ett formstarkt TB Västerås, förlust 2 - 5. Så det är inte en vild gissning att säga att det är två lag som vill visa att man hör hemma i den absoluta toppstriden. Det lär bli en publikfest på IP när Ljusdal fyller 77 år och alla medlemmar i klubben har fri entré. En seger för något av lagen skulle föra dem allt närmre en kvalplats i denna oerhört spännande serie. BandyAllsvenskan är verkligen maximal spänning och högoktanig underhållning, att sen tränarna vill riva av sig håret ibland må vara en helt annan historia.

Saku Hämäläinen har hittat formen. Blir det nya mål mot Ljusdal?


Ljusdal spelar relativt likt Rättvik men är kanske snäppet vassare i varje moment, dem var åtminstone det fram till nyligen. Laget befinner sig precis som Örebro i en liten poängmässig formsvacka och man har haft det jobbigt med det offensiva spelet på slutet. Det är ändå det offensiva och fartfyllda spelet i djupled som kännetecknar Hälsingelaget. Åldermannens passningsklubba är stekhet och den gäller det att ha koll på när hemmalaget åker skridskor, för tempo i åkningen, det har man. Kolla gärna in de unga talangerna Öhman, Djäkner och Swartswe, det går undan där.

I Ljusdal är Noa Djäkner en av många talanger (bilden till höger).


Örebro behöver egentligen bara gör små justeringar i sitt spel. Defensivt är man 9 gånger av 10 väldigt trygga och stabila och offensiven har man i grunden. Det är de små detaljerna som måste rättas till sett till matchen mot Rättvik för en lyckad utgång. Vi ser gärna att man vågar spela "safe" och inte med för små marginaler som kan straffa laget. Det är två väldigt bra bandylag med stabilitet i grunden som möts på IP. Det lag som spelar klokast kommer troligen att gå segrande ur matchen och skapa sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen.


Örebro är riktigt taggade inför uppgiften, det gäller bara att laget tror på det man gör och är lite mer bestämda i varje moment ute på isen. Det väntas fint bandyväder, perfekt för en utematch och publikfest. Tar ni inte er till Ljusdal så ser ni så klart matchen på O'learys, den startar 15:00.