Rejäl islossning mot Gripen

Uppdaterad: 9 dec 2019

Efter ha spelat riktigt bra några matcher men där Örebro haft väldigt svårt att göra mål och vara bestämda sista tredjedelen, kom så den islossning vi hoppats på när Gripen gästade Behrn Arena under lördagen. Vi har pratat om att så länge Örebro fortsätter att spela bra bandy och skapa mycket målchanser så kommer det att lossna i målskyttet. Och det gjorde det verkligen och det med besked denna lördag.

Smått osannolika 11 - 2 efter 4 - 1 i halvtid. Gripen kom visserligen till Örebro med en tuff period bakom sig och problem med sitt defensiva spel men Gripen fick ändå gälla som favoriter innan matchen, något som också alla oddssättare ute i landet snappat upp när Örebroseger gav 2.45 gånger pengarna. Och visst, Gripen har ett på pappret väldigt bra lag med en offensiv kvartett som många bara kan drömma om att ha i sitt egna lag.

Men Trollhättelaget som tippats i den absoluta toppen av serien har haft en tung säsongsinledning även ifall det bara skiljde en poäng lagen emellan innan dagens match. Man har producerat framåt, as usual, men har haft väldigt stora problem i det egna defensiva spelet. Och Gripens tränare fick tyvärr inte de svar de hoppats på idag heller. Man skapar inte mycket, mest skott utifrån (Gripen är skyttestarkt). Joakim Westberg gör en ny stabil insats i målet med god hjälp av en solid och tät defensiv över hela planen. Det känns endast farligt vid ett fåtal tillfällen, framför allt under en period i andra när Gripen var en man mer och reducerade till 5 - 2.

Men den här lördagen var Örebros. Säsongens bästa insats kröntes med hela nio olika målskyttar, fantastiskt, vilken bredd. Örebro har kanske ingen superstar som gör 45 mål på en säsong, men man har en bredd i poänggörandet som få lag faktiskt kan matcha. Idag stämde det mesta och man bjöd på något som bäst kan beskrivas som totalbandy. Några mål lättare än andra och från 7 - 2 och framåt var det ett ganska uppgivet Gripen ute på isen. Planens gigant var Alex Adeheimer med sex poäng (1 + 5). Han visar hur bra han har kapacitet att vara. Matchens lirare gick dock till den stabila sista utposten Joakim Westberg.

Örebro svarade för en taktiskt fulländad insats där alla är med och bidrar. Hos gästerna plussar vi lite extra för lagkaptenen Adam Blomster. Vi kan inte beskriva alla mål i denna text, det skulle bli alldeles för kaotiskt och rörigt. Istället hänvisar vi till härliga highlights bilder i separat nyhet eller på länken nedan. Vi avslutar med några citat från Nerikes Allehanda.


Vi har fått lite skit över att vi är för dåliga framåt, men jag vet inte vad folk har att säga om det nu. Det känns ju inte som att det stämmer.

Alex Adeheimer om den breda kritiken i bandySverige mot ÖSK.

Gripen är egentligen bra. Jag vet inte riktigt vad de höll på med, faktiskt. Det var väldigt lättspelat i dag. Det var en riktigt bra match av oss, framför allt försvarsmässigt, egentligen. Det var därför vi gjorde så många mål: De skapade liksom ingenting, och vi fick kontra när de var utspridda över hela planen.

Adeheimer igen.


Vi gjorde en fulländad insats. Det är inte vanligt, men kul när det händer. Det kanske låter tråkigt, men det var defensiven som gjorde att vi vann så pass övertygande – Gripen hade knappt ett läge. Och våra killar sliter som djur även fast vi leder så stort och fortsätter att göra som vi säger. Det tycker vi tränare är kul att se. Vi är så klart jättenöjda.

Max Eriksson om matchen och vad som avgjorde den.

Matchfakta

Fler bilder från matchen

PLAY: Höjdpunkter från matchen