Publikfest väntar i Rättvik

Tänk så underbart det är med match igen. Varje match nu är av slutspelskaraktär och det är såna matcher man vill spela, det är dem man tränar för. För Rättvik gäller bara seger om man vill ha en realistisk chans på topp 3 i den jämna tabellen. För Örebro som just nu innehar den åtråvärda tredjeplatsen, gäller det att visa varför man har den och varför man bör fortsätta att inneha densamma. Det bjuds dessutom på fri entré av Rättviks sponsorer så det lär bli välfyllt på läktarna i denna spännande toppmatch.

Rättvik har ännu inte förlorat hemma (4 vinster, 2 oavgjorda) och är erkänt starka hemma. Det var hemmaspelet som gjorde att laget förra säsongen klarade kontraktet som nykomling utan problem. Det är ett skridskostarkt lag som vill spela i ett högt tempo. Längst fram ligger tre spelare som hela tiden trycker på i sin skridskoåkning för att gå på lyft/flipp i djupled eller för att störa motståndarnas uppspel högt upp i banan. 


De spelar ett relativt högt försvarsspel där man försöker sätta press och stressa motståndarna. Drivande i spelet är framför allt Rasmus Plan, motorn på mittfältet. Värda att nämnas lite extra är också Marcus Lindholm och Tim Stjernström. Men det är framför allt ett kollektiv, i synnerhet på hemmaplan där de ofta är spelförande.

Tim Stjernström, poängstark anfallare i Rättvik


Det blir en tuff men inspirerande uppgift för ett försvarsstarkt Örebro. Och just defensiven har varit Örebros adelsmärke så här långt. Man har visserligen gjort en hel del mål också men allt är sprunget ur en stark defensiv som i sin tur gett en fin offensiv. Får man försvarsspelet att stämma mot tempostarka Rättvik så kommer man att ha goda chanser på en fin lördagseftermiddag vid Siljans strand.

Det gäller att vara redo i djupled och att man inte blir stillastående. Kan man ha den täthet och det samarbete man haft över hela isen i defensiven så kommer man också att skapa många fina lägen offensivt. Och då gäller det att visa killerinstinkt. Örebro har inte råd att bjuda motståndarna på missade heta lägen längre. Nu ska bollen bara in! Varje match är en slutspelsmatch nu och då gäller det att vara påkopplade och göra rätt saker. Kvaliteten finns där, Nu gäller det bara att tro på den i tillräckligt hög grad ute på isen. Det är nu agnarna skall skiljas från vetet.

Nico Nevalainen har hittat formen. Fyra mål på två matcher förra helgen


Det blir en mycket spännande och förhoppningsvis också en väldigt bra bandymatch inför mycket publik såväl från Rättvik som Örebro. Vem vinner kampen på isen respektive läktarna? Ta er den korta vägen till Rättvik Arena så får ni svaret. Matchstart 15:00.


Om ni mot all förmodan inte har möjlighet att ta er till Rättvik imorgon så sänds matchen på O'learys.