Prestigefullt pris till Saku

Under P21 VM i ryska Archangelsk utsågs Örebros Saku Hämäläinen till turneringens bästa forward. Saku svarade för fem mål och ett i övrigt övertygande spel längst fram i det finska anfallet.

Saku med priset som bäste foward på Vodniks hemmaarena i Archangelsk.


Vi hade givetvis ögonen på hela turneringen och såg Saku skapa en hel del oreda mot såväl Ryssland som Sverige. Mot Sverige var det endast en storspelande Victor Birgersson i mål som höll Finland borta från en final mot hemmanationen Ryssland.


Saku hann ändå övertyga juryn så pass mycket under turneringen att han på prisutdelningen fick motta det prestigefyllda priset framför elitseriespelande svenskar och etablerade ryska stjärnor.

Oerhört kul och välförtjänt för Saku som gjorde en riktigt bra turnering precis som hela det finska laget. De borde ha vunnit mot Sverige i semifinalen. Skönt att få hem Saku i bra form inför fortsättningen av serien och annandagen. Han har en stor kapacitet i sitt spel och i VM visade han verkligen upp detta på bästa tänkbara sätt säger Johan Allansson som bevakade turneringen från tv soffan.

Stort Grattis säger vi och välkomnar samtidigt Saku hem för träning med klubblaget igen på juldagen.


Bandypuls om Sakus fina turnering