På söndag skall det avgöras

På söndag skall Supercupens grupp syd avgöras när den sista matchen i gruppen spelas mellan förhandsfavoriten Nässjö och gästande Örebro. Örebro leder gruppen i skrivande stund men under lördagen spelas mötet mellan Nässjö och TB Västerås. Således har söndagens motstånd dubbla matcher i helgen, visserligen på hemmais, men det kommer att kräva sin man.

Vi tror att Nässjö kommer att vinna mot TB och att söndagens möte blir helt avgörande om vilket lag som får grupp syds plats i finalspelet i Örebro 12-13 oktober. Örebro har varit riktigt målglatt hittills med bra spridning på målskyttet. Och att göra 16 mål på två matcher utan att riktigt få spelet att stämma till fullo måste anses som starkt.


Det är trots allt tidigt på säsongen och det vore konstigt om allt satt som en Roberto Carlos frispark i krysset redan nu. Örebro är fast beslutna att göra allt dem kan för att ta den där finalspelsplatsen. I så fall skulle det innebära andra finalspelet av tre möjliga för sportklubben.

Det är långt ifrån givet att Nässjö är favorit i matchen, hemmaplan till trots. Det är heller inte helt otroligt att vi får se dessa båda två i toppstriden under säsongen om allt faller väl ut. Lagen möts ju också i en stekhet seriepremiär den 3 november, läge att pinka in revir nu. Känslan är att det var längesen Örebro hade så stora möjligheter att slå Nässjö.


Ett Nässjö som tappat sin lagkapten och stora stjärna Viktor Hulthammar till Elitserien

och IFK Motala men där istället unga talanger förväntas kliva fram i rampljuset. Nässjö är sedan länge en känd plantskola i svensk bandy. Spelande tränare PG Thulin kommenterade segern mot KVBS och status i lagbygget så här till Nässjös hemsida:

- Det är tydligt vart vi befinner oss i processen att spela in många nya spelare. Nu får vi en vecka på stor is där vi kan få igång den speciella skridskokonditionen, fortsätta att bli mer samspelta och nöta på detaljer så kommer vi riktigt taggade till nästa helg.

Nässjö har hittills hunnit med att förlora mot LAIK med 4 - 8, mot Vetlanda med 1 - 9, vunnit

mot Staebek med 7 - 0 och nu senast i Supercupen vänt 1 - 4 underläge mot KVBS till seger med 7-6. Och i helgen väntar alltså två nya matcher för smålänningarna i supercupen.

- De har värvat bra och verkar satsa där uppe. Både de och TB Västerås har ju många fler ispass än oss i benen så då blir det roligare att smälla dit båda. Det känns som spelet och passen sitter mer och mer men det är långt kvar. Man vänjer sig fortfarande vid åkningen på stor is, träningen har ju som sagt bara pågått regelbundet i en vecka.

Nässjös Linus Jönsson till NIF:s hemsida inför helgen och om Örebros värvningar.


Vårt älskade Örebro kommer som sagt till matchen med två klara segrar i ryggen även ifall

matchen senast mot TB var betydligt tuffare än den mot KVBS. Visserligen gjorde Örebro inte någon supermatch, ändå kunde man vinna klart till slut vilket tyder på tyngd under matchen sista tredjedel där mötet med TB avgjordes och att Max lagt en bra grund rent fysiskt. Men det är som Linus Jönsson nämnde, tidigt på säsongen och mycket arbete kvar för alla lag. Det ser ändå väldigt ljust ut för Örebros del som har en konkurrenskraftig trupp.

Örebro har tränat på bra i veckan och haft ett högt tempo på träningarna. Vi ser dock gärna en ökad effektivitet framför motståndarnas mål. Men vi skall inte klaga på de sexton gjorda målen, tvärtom, vi är väldigt tillfreds med det, men saker och ting kan alltid utvecklas till det bättre, annars vore det ingen idé att hålla på.

Defensiven ser allt intressantare ut och bör bli än tätare med tiden. I mål gör finska nyförvärvet Iikka Lepminen matchdebut från start. Det var bestämt sedan länge så förra

helgens smäll på Joakim Westberg har inte påverkat det. Jocke är dessutom tillbaka till

söndagens match efter lite vila, hur skönt är inte det?!

Iikka Lempinen gör sin första riktiga start i ÖSK tröjan mot Nässjö.


Det är ett grymt taggat ÖSK som sätter sig på bussen till småland och Nässjö på söndag. Det är dags att pinka in revir inför seriestarten och plocka den där finalspelsplatsen till slutspelet på hemmaplan. Hur kul vore inte det!? Sen kommer det så klart att bli en tuff uppgift, den tuffaste hittills, men man ser med tillförsikt fram emot densamma. Det här skall bli en bandyfest som färgas svart och gul.


Avslag klockan 14:00 i Stinsen Arena, Nässjö, på söndag.