På andra sidan: Nässjö IF

Nässjö IF, denna klassikerförening och plantskola, har haft en tuff säsong rent sportsligt. Mycket skador, avstängningar och annat har spelat sin roll under säsongen. Nässjö har länge haft en tung skuld som släpat med dom, men tack vare hårt arbete och ett lyckligt genomförande av bildandet av ett aktiebolag, så har man fått bort den skulden och med det lite mera arbetsro i föreningen.

Det är ett ungt och talangfullt lag med etablerade tränare i PG och Patrik Johansson (förra året tränare i Vetlanda). Kort och gott, en av flera plantskolor i Småland. Man har ett nära samarbete med Vetlanda, en annan plantskola i närheten, där man lånar in Isak Karlsson och Pontus Nordström från mellan varven.


August Klang har på slutet gått motsatt väg och spelar nu kontinuerligt i Vetlanda, ett tungt tapp så klart, men det finns massor av talang, däremot saknas viss rutin på seniornivå den här säsongen och många unga spelare har fått chansen att känna på spel i Allsvenskan p.g.a. skador, sjukdomar och dylikt när laguppställningarna ibland varit mycket ung i snittålder sett.

Kevin Runbom, Bild: Nässjö IF:s hemsida


Skall man säga någonting om deras spel så har de bitvis visat fina kvaliteter i ett offensivt och aggressivt försvarsspel där chanserna ofta skapas genom att man pressar motståndaren till misstag. Bollvinster, snabba omställningar och bra skridskoåkning har då varit kännetecknande för Nässjö. Vi väljer att lyfta fram trion Viktor Lindqvist, Isak Karlsson och Kevin Runbom som lagets starkaste kort. Ett ungt lag som har framtiden för sig.


Man placerar sig för närvarande på en tolfte plats i tabellen. Nässjö är alltid svårspelade hemma i Stinsen Arena där dom är trygga i sitt spel. Oftast är det en fartfylld och skolad bandy som spelas.