På andra sidan: Nässjö IF

På söndag är det premiärdags för Örebros del i BandyAllsvenskan när man är sist ut i omgång 1 p.g.a. fotbollen mellan ÖSK och MFF på lördagen. För motståndet står de senaste säsongernas kvalgiganter Nässjö IF. De har prenumererat på kvalplatser till Elitserien så länge vi kan minnas. Vad är det då som väntar Örebro på söndag, vilken typ av lag är Nässjö och hur bra är man den här säsongen efter flera tunga spelartapp?

Förra säsongens serietvåa inledde försäsongen aningen knackigt, delvis så klart till följd av bristen av tid på stor is. Men ju längre försäsongen led, desto mer timmar adderades till de som kan räknas in på rätt ytor och då började också resultaten att komma. Nässjö imponerade i Supercupens slutspel och förlorade knappt mot Falu BS efter SD och krossade sedan Tellus. Därtill har man hunnit med att genrepa mot nykomlingen i Elitserien, Åby/Tjureda, en match man vann med 4 - 2 hemma i Stinsen Arena. Är Nässjö lika bra den här säsongen?

Man har trots allt tappat storstjärnan Viktor Hulthammar tillsammans med bl.a. duktige Marcus Magnusson (Tellus). Det vi tycker oss kunna skönja i Nässjös spel under försäsongen är en större delaktighet. Som så ofta när de starkaste korten lämnar från en säsong till en

annan och man inte riktigt lyckas ersätta dem, stärker sig kollektivet då andra får mer utrymme att ta plats och utvecklas. Nässjös upplaga den här säsongen är mer ett krigande kollektiv än ett lag med spets. En större jämnhet men kanske en lite sämre bredd. Serien har i våra ögon blivit jämnare, därmed inte sagt att Nässjö inte kan komma tvåa eller bättre igen. Vi i Örebro tippade dem ju faktiskt etta i BAS på upptaktsträffen.

PG Thulin, spelande tränare och loket i Nässjös spel.


Skall man säga någonting om deras spel så har de visat fina kvaliteter i ett offensivt och aggressivt försvarsspel där chanserna ofta skapas genom att man pressar motståndaren till misstag. Bollvinster, snabba omställningar och bra skridskoåkning har då varit kännetecknande för Nässjö. Vi väljer att lyfta fram trion PG Thulin, Oskar Hulthammar och Viktor Lindqvist som lagets starkaste kort. Ett ungt lag med potential, frågan är om man räcker ända fram redan i år?

Vill du kolla in Nässjö IF lite närmare så har ni deras hemsida här.

De finns så klart också på Instagram och Facebook.


Nytt inlägg med anledning av premiären under kvällen/fredag morgon då ni kan se en PLAY intervju med en av Örebros tränare, Henrik Löfvendal.