På andra sidan: LAIK

LAIK eller Lidköpings AIK som dem ju faktiskt heter, gjorde en lysande fjolårssäsong som tog laget ända till kvalspel till Elitserien. Där räckte man inte riktigt till men man visade att gapet mellan botten i Elitserien och toppen i Allsvenskan inte är så stort efter flera fina insatser och knappa förluster.

Laget leds av den karismatiske Jesper Bryngelsson, en legend i såväl Lidköpingstrakten som i skogarna uppe i Nora kommun. Vi kommer alltså att få se en härlig duell mellan succétränarna från Noras senaste Allsvenska vistelse på lördag, Bryngel i LAIK och Niclas Holmgren i Örebro, det ser vi så klart fram emot. Annars har nog den förstnämnde ett något sämre lag på pappret den här säsongen än föregående. Inget är förvisso hugget i sten men vi tycker att de sett lite mer mänskliga ut i år, å andra sidan så inledde dem inte särskilt starkt förra säsongen heller men avslutade andra halvan som en F1 bil från Mcclaren.

Helt klart är att laget innehåller offensiva kvaliteter på absoluta toppnivå i Allsvenskan så det räcker till och blir över, vi väljer att nämna några här i lagkapten Christoffer Norin, Johan Karlsson och Simon Artig. Däremot har man haft det lite tuffare i sitt defensiva spel. Man har inte uppträtt lika tufft och respektlöst som förra säsongen och låtit motståndarna diktera villkoren lite för ofta hittills. Vi tror att LAIK med största sannolikhet framöver lägger sitt fokus på att få ordning på den delen i sitt spel, för offensiven, ja, den sitter där alla dagar i veckan.


Nyförvärv: Anton Sandsjö, Gripen Trollhättan, Sebastian Pajskin Isaksson, tidigare tränare Gripen Trollhättan BK, Isak Fredén, Sandviken, Karl Bergstrand, Boltic, Victor Petersson, Åby Tjureda, Alv Sandaroe, Villa P19, Ludvig Gustafsson, Villa P19


Förluster: Anton Johansson, målvakt Villa, Joakim Persson och Markus Johansson, Kålland, Wiktor Edvinsson, Uppsala klubb ej klar, Mikael Karlsson, IFK Kungälv, Tobias Enander, Tjust bandy, Erik Schön, slutar, Oskar Ståhlberg, varvar ner i LAIK U

Som ni ser ovan har man tappat duktiga målvakten Anton Johansson till Villa. Istället har Anton Sandsjö kommit in i laget från Gripen, Anton har potential att växa ut till en lika bra målvakt som Anton på sikt. Henric Larsson är ett annat stort avbräck, han har valt att pausa spel så länge pandemin pågår. Bryngel var ändå nöjd med lagbygget inför säsongen på upptaktsträffen och det är en tuff match som väntar Örebro. Återigen, det finns inga dåliga lag i den här serien och just LAIK har potential att vara topp 3-5 men har inte riktigt nått den nivån ännu.


Bildmaterial lånat av Nya Lidköpings-Tidningen