På andra sidan: LAIK

Det har blivit dags för Lidköpings andralag, Lidköpings AIK, i folkmun LAIK, att besöka Behrn Arena för match i BandyAllsvenskans omgång 10. LAIK tränas den här säsongen av Jesper Bryngelsson vilket bäddar för en härlig off ice duell mellan Noras succétränarpar Niclas Holmgren (nu i ÖSK) och just Bryngel. De förde Nora till fina framgångar under många år och drog även dit en och annan bandyprofil. Nu är det nya giv när de båda möts, på varsin sida av mittlinjen i en spännande kamp.

Vad är det som väntar Örebro när LAIK gästar? LAIK är ett skolat lag som av många tippades röra sig kring topp 4 i BandyAllsvenskan men som hittills haft det tufft att leva upp till de högt ställda förväntningarna utifrån. Men LAIK var också tydliga med att det är i toppen man vill vara i den här serien när upptaktsträffen gick av stapeln.

Och kanske grep man ett sista halmstrå för att aspirera på en topplacering när man i tisdags besegrade Nässjö hemma med 4 - 2 i en match mellan två skadeskjutna lag. LAIK parkerar på en sjundeplats i tabellen och man har spelat in 10 poäng. Laget som i grunden är väldigt spelskickligt, har haft problem att ta de där "enkla" poängen i matcher där man måste vinna om man vill vara med i toppen, (ref. UNIK borta t.ex.). Men svider allra mest gör nog förlusten i premiären, 2 - 8, mot rivalen Gripen. Dock kan LAIK trösta sig något med att man nu är ikapp och förbi i tabellen.

Sixtensson gjorde comeback senast, 42 år ung.


LAIK spelar som sagt en fartfylld bandy med skolade spelare. Normalt är de täta i sin defensiv och längst fram har man framför allt skarprättaren Christoffer Norin som gör mål på det mesta. Norin som valde att ta klivet ner i LAIK från Villa för att hitta glädjen igen inför den här säsongen. Ganska så tuff anfallskonkurrens i Villa om ni frågar undertecknad. Tillsammans med Simon Artig och Elliot Fröjd utgör han en offensivt kompetent trio som sällan går ifrån matcher utan att ha satt avtryck på ett eller annat sätt.

Örebro och LAIK möttes på försäsongen i en tät fight som Örebri länge ägde men tappade sista 20 i Lidköping och då var de inte sena att hugga, LAIK. 5 - 3 slutade den matchen, något missvisande, men är man inte påkopplade i 90 minuter mot ett lag som LAIK så straffas man och det rejält.


Vi välkomna Lidköpings AIK till Behrn Arena för den sista matchen innan julafton.


LAIK:s hemsida

LAIK på Facebook

LAIK på Instagram


Högst upp i den interna poängligan hittar vi lagkapten Christoffer Norin med 14 mål och 1 assist.


Bildkällor: Nya Lidköpings -Tidningen