På andra sidan: KVBS

Det är tätt mellan given som den gode Max Eriksson en gång sade. Vi tittar här lite närmare på söndagens motståndare Katrineholm Värmbol Bandy, i folkmun KVBS. Intresset är stort i Katrineholm för bandy från alla håll, inte minst kommunen som vågade satsa på ett modernt hallbygge med is året om. Sånt gillar vi! På det intresse på stan. Över 2000 unika tittare på bandyplay på annandagen och en riktad aktivitet som gav över 250k in till klubben. Där har många mycket att lära och nog är kassörerna som avundsjukt blickar mot Sörmland många.

Bandylaget då? Där finns det gott om offensiv spets, ni minns alla Doktare och Erikssons show i allsvenskan föregående säsong. Visst, det har gått lite trögare i år men dom har sakta börjat att vakna. Lägg där till namn som Eric Lisell, Brandt, Strand och Robin Hellqvist och du vet att du måste vara på bettet i defensiven.

KVBS har framtiden för sig och en bygd som står bakom föreningen, sånt är nog så viktigt i dessa tider. Efter en ganska svag inledning av serien har man vaknat till liv och kommer till Örebro med fyra raka segrar i bagaget. Det tidigare så ifrågasatta försvarsspelet har varit mycket bättre på slutet samtidigt som Lisells intåg höjt laget. Vi vet alla vad han betydde förra året för laget.

Det finns inga dåliga lag i den här serien och KVBS har en intressant frontlinje som inger respekt. Man vann båda matcherna mot Örebro förra säsongen och laget innehåller en mindre koloni av före detta Örebrospelare som sökt en ny utmaning i KVBS. För närvarande har laget spelat in 13 poäng på 12 matcher men man har alltså en uppåtgående form och vann bland annat övertygande och rättvist borta mot TB nyligen.

Vi välkomnar KVBS till Behrn Arena och hoppas på en häftig derbyfight mot det lag som har kortast resväg till Örebro.


Bilder lånade från Katrineholmbandy.se