På andra sidan: KVBS

Katrineholm Bandy står för motståndet i BandyAllsvenskans andra omgång när ett klassikermöte i bandysammanhang äger rum i Behrn Arena på lördag. Vad är det då som väntar våra gulsvarta hjältar på lördag, vilken typ av lag och klubb är KVBS?

Linus Doktare, en BandyAllsvenskans farligaste anfallare.


KVBS är precis som Örebro en riktig klassikerklubb och precis som Örebro har

man på senare år åkt jojo i seriesystemet. Kanske är den tiden nu passé för sörmlänningarna i en stad som anda bandy och ha riktigt bra förutsättningar, både på ungdomssidan och seniorsidan i och med det kommande hallbygget inför nästa säsong.


Till dess får man nog finna sig i att försöka vara ett lag som likt många andra försöker att etablera sig i BAS. När väl hallen står klar ritas så klart spelkartan om något och därför är det extra viktigt för KVBS att lyckas denna säsong.

Laget klarade sig kvar via kvalspel förra säsongen men känns mer homogena i år och man har dessutom en i stort sett skadefri trupp att tillgå. Förra säsongen hade man det riktigt jobbigt på den fronten vilket trasade sönder en hel del matcher och slutade i kval. Dock visade man sina offensiva kvaliteter, det östes in mål framåt, tyvärr för KVBS del så rasade dem inte i ännu större takt bakåt. När man nu har en något bredare och friskare trupp bör fokus hos sörmlänningarna ligga på att hitta en defensiv stabilitet som innebär fler tagna poäng sett över en hel säsong.

Och det började bra med klar seger hemma mot Kungälv, även ifall serien som vanligt är totalt oberäknelig och Kungälv tappat sin ryggrad, så var det ändå siffror som lovade gott. Offensivt sitter man inne på en riktigt fin trio i Linus Doktare, Niklas Eriksson och Jesper Ekström. Bli inte förvånade om vi får se Ekström slå en hel del lyft på spjutspetsarna längst fram som är såväl farliga som effektiva på sista tredjedelen. KVBS är svåranalyserade och luriga att möta då de spelar en lite annorlunda och okonventionell bandy.

Jimmy Jeschinsky, förra säsongen i ÖSK. Nu ankare i KVBS defensiv.


Det är viktigt för KVBS att få en bra start på serien för att man inte skall hamna i samma

sits som förra säsongen och laget har goda förutsättningar att få till det bättre i år. Tillskotten av Eric Lisell och Jimmy Jeschinsky tillför stabilitet och vurmar för en spännande säsong med en bättre defensiv över hela isen. Frågan är hur långt det räcker på lördag och i övrigt, är det tillräckligt för att etablera sig på allvar i BandyAllsvenskan? Starten lovar i alla fall gott.


Imorgon, fredag, dyker det upp PLAY inslag och inför matchen analys här på hemsidan, varmt välkomna tillbaka då för fullständig bevakning på ÖSK i BandyAllsvenskan.