På andra sidan: IFK Vänersborg

Säsongens första träningsmatch spelas på bortaplan mot etablerade elitserielaget IFK Vänersborg. Med 36 säsonger i landets högsta serie är klubben mer eller mindre att betrakta som en institution i svensk bandy. Klubben från Vänerns sydspets sitter också inne på en av landets absolut finaste bandyhallar där VM arrangerades framgångsrikt för ett par år sedan.

Foto: Jorge Moreno


Säsongen 2019/20 var en mellansäsong för laget och man slutade på en elfteplats på samma poäng som Hammarby på den sista 1/8 platsen men med sämre målskillnad. Till negativt kval hade man två poäng tillgodo på Sirius och säsongen för västgötarna tog alltså slut efter grundserien.


En liten missräkning i mångas ögon men med tanke på vilken turbulent säsong det var i klubben med "Hedqvist gate" som en av många saker som tog fokus från bandyn och massor av skador på det, så får man nog vara nöjda med att utfallet ändå blev vad det blev.

Foto: TTELA


Det blir lite av en nystart för laget den här säsongen. Man har tappat bl.a. superstjärnan Robin Öhrlund med Örebro som moderklubb, till Edsbyn, och Jocke Hedqvist och Johan Koch som stod för mycket av rutinen har gått till Gripen. Man behåller ändå kontinuitet på tränarsidan då Ari Holopainen skrivit på för två nya år som huvudansvarig.


Emil Viklund och Robin Lundqvist kommer att dra ett tungt lass den här säsongen, Viklund som troligen var Vänersborgs bästa spelare den gångna säsongen blir oerhört viktig för laget på mittfältet. Nyförvärven Markus Kumpuoja och Ilja Grachev kommer att tillföra rutin till det unga laget och en joker kan bli Niclas Nyqvist.

Ilja Grachev, ny från Hammarby. Foto: Jorge Moreno


Laget har spelat en match hittills under försäsongen och den spelade man hemma i Arenan i lördags när man besegrade Frillesås med 5 - 2.


Här kan ni se mer om söndagens motståndare:


Vänersborgs hemsida

Vänersborg på Facebook

Vänersborg på Instagram

Vänersborg på Twitter