På andra sidan: IFK Rättvik

På lördag inleds säsongens sista dubbelhelg på bortaplan med match mot IFK Rättvik. Rättvik är en spännande dalaklubb med en fin hall, helt byggd i trä, lag i juniorelitserien och goda framtidsutsikter. Laget kvalade sig upp i BandyAllsvenskan för två år sedan och är garanterat här för att stanna. Frågar ni oss så kan det mycket väl vara så att Rättvik är i Elitserien före Falu BS, de gör mycket bra i föreningen och har en fin grund att stå på såväl ekonomiskt som rent bandymässigt.

Hemma i Rättvik Arena spelas en fartfylld bandy och laget kännetecknas av en stark offensiv. Man är rejält svårslagna i Rättvik Arena och har den här säsongen fyra segrar och två oavgjorda på de sex matcher som spelat på hemmaplan hittills. Rättvik är precis som Örebro med i kampen om topp 3 platserna och har för närvarande 17 poäng vilket placerar dem på en åttondeplats, tre bakom Örebro som ligger på tredjeplats i en minst sagt spännande tabell. Endast fyra poäng skiljer tvåan Ljusdal från åttan Rättvik med sju matcher kvar och 14 poäng för varje lag att spela om.

Som vi nämnde kännetecknas Rättvik framför allt av en stark offensiv. Laget spelar bandy i ett högt tempo och spelet styrs allt som oftast av duktige Rasmus Plan, bördig från Katrineholm, precis som lagkapten Jesper Nywertz. Men den som stuckit ut allra mest den här säsongen hittills i dalalaget är nog ändå offensive Tim Stjernström, bördig från Bollnäs. Han har tillsammans med Marcus Lindholm varit riktigt bra och i den här trion inkluderat nämnde Plan har man en riktigt vass spjutspets. Samtliga dessa herrar placerar sig bland de 18 bästa i BandyAllsvenskans poängliga.

Tränar Rättvik gör Edsbynlegendaren Peter Törnberg som har 5 SM Guld med laget från byn och hela 19 A-lags säsonger.

Peter Törnberg efter sitt femte SM Guld med Edsbyn.


IFK Rättviks hemsida

IFK Rättvik på Facebook

IFK Rättvik på Instagram