På andra sidan: IF Boltic

Detta klassikerlag som haft liknande storhetstider i svensk bandy som Örebro men betydligt mer nutida sådana. En av svensk bandys historiska giganter även om man nu befinner sig i den nästa högsta serien där man är etablerade som mittenlag per dags dato i en stad som skriker efter en bandyhall för att ge de olika föreningarna inom denna ädla sport rätt förutsättningar att ta nästa steg i sin verksamhet.

I den sista omgången av Supercupen spelas alltså ett riktigt klassikermöte i Behrn Arena. Matcher som nästan alltid är täta, intensiva, som innehåller mycket känslor och som har en stämpel av derbykaraktär. Hur ser då säsongens upplaga av IF Boltic ut?

Kvar är tränaren Kaj Nordin som gjorde det riktigt bra sin första säsong med laget 2019/20. På pluskontot finns också allroundspelaren från Örebro, Daniel Rönning. Men kanske framför allt den till Karlstad hemflyttade Jakob Bucht, senast ordinarie försvarare i Hammarby. Man har dock även några tunga tapp, främst Gustav Backman som lockats till en ny utmaning i Falu BS. Det är ingen spelare man ersätter över en dag och tyvärr har man nog inte lyckats ersätta honom med någon av samma kvalitet till den här säsongen.

Jakob Bucht, ny från Hammarby Bandy


Däremot har man fått in ytterligare defensiv stabilitet med Bucht. Boltic kännetecknas av en tät defensiv där man gillar att straffa motståndarna med snabba omställningar. Lagets främsta offensiva styrka ligger dock i de fasta situationerna, där är värmlänningarna riktigt luriga. Man har tyvärr en ganska tunn trupp att jobba med den här säsongen men startelvan är riktigt bra och kan hota vilket lag som helst i BandyAllsvenskan.

Viktige halven och lagkaptenen Andreas Eriksson


Lagkapten Andreas Eriksson, Erik Wallman, Jakob Bucht, hårdskjutande Joakim Jansson och Gustaf Andersson är några av de mer rutinerade spelarna i Boltics startelva. Skall Boltic lyckas den här säsongen krävs det att kärnan håller sig friska och skadefria, annars kan det bli jobbigt. Hemma på Tingvalla är man dock ett av serien starkaste hemmalag.


Matchen i Behrn Arena spelas klockan 14:00 på lördag.