På andra sidan: IF Boltic

Nästa punkt på agendan, IF Boltic, på Tingvalla Isstadion nu på lördag. Det är alltså

ännu ett klassikermöte som väntar Örebro. Och här ger vi er lite mer information om lördagens motståndare, IF Boltic.

Bandyn i Karlstad har levt lite i skymundan på senare år men har tack vare långt gångna

och realistiska planer på en inbyggnad av Tingvalla inom en snar framtid och en generös donation, getts betydligt ljusare utsikter framöver. Nu finns det faktiskt framtidstro på bandyn i Karlstad igen.

När det kommer till det rent sportsliga så dras Boltic precis som övriga föreningar som inte har hall med aningen knepiga försäsonger. Nu är laget i alla fall igång på stor is hemma på Tingvalla och just Tingvalla är en svårintagen borg för gästande lag då Boltic precis som Örebro är erkänt hemmastarka.


Säsongen har man inlett med en vinst och en förlust. Seger hemma mot TB Västerås följdes upp av torsk borta mot Nässjö. Det som i våra ögon bäst kännetecknar Boltic är en fysisk bandy med bra skyttar och farliga fasta situationer. Och hemma på Tingvalla är man rejält svårslagna, det är också där merparten av poängskörden kommer att intas, känner ni igen er i det?!

Tittar man närmare på laget ser vi att en av BandyAllsvenskans absolut bästa ytterhalvor,

lagkapten Andreas Eriksson, huserar här. En spelare det pratas alldeles för lite om.

En komplett spelare på den här nivån med en fin passningsklubba. Det är inte helt sällan han som serverar fysiske forwarden Gustav Backman bra möjligheter att finnas med i toppen av seriens skytteliga. Backan med 6 av Boltics 10 gjorda mål hittills på kontot.


Duktige målvakten Johannes Gustafsson är för närvarande skadad. Värd att nämna är även Ted Wiklund, skadedrabbad, men ack så vass när han väl får vara frisk.

Tränar laget gör gamle storspelaren Kaj Nordin och lagets målsättning bör om man tolkar snacket från upptaktsträffen rätt, vara en plats bland de 6-7 främsta lagen i serien. Det återstår att se om lagkapten Eriksson och tränare Nordin får rätt, en klassikerklubb av stora mått representerar dem i alla fall i bakvattnet i ishockeytokiga Karlstad.


Boltics hemsida kommer du till här.


Under fredagen lägger vi ut ett inför matchen reportage samt något PLAY inslag med fokus på matchen mot Boltic. Håll utkik!