På andra sidan: Gripen

Gripen Bandy från Trollhättan står på schemat när Örebro är tillbaka på hemmaplan till helgen igen. Här tar vi oss en närmare titt på den hårt satsande och ambitiösa Trollhätteklubben.

Gripen är alltid med i förhandssnacket när det kommer till BandyAllsvenskans absoluta topplaceringar. Det vore konstigt. Klubben har relativt nyligen varit upp i Elitserien och försöker att alltid ha en trupp som är så pass slagkraftig så att man kan ta sig tillbaka. Det finns förutsättningar och ekonomiska muskler i Trollhättan för att bära laget ända dit och värvningen från Vänersborg av toppspelaren Miko Lukkarilla inför säsongen understryker bara detta faktum.

Lukkarilla i Vänsersborgsdressen förra säsongen


Nyligen fick man också tillskott i Anders Ahlstrands flytt till Trollhättan. Därmed lämnade han efter tre säsonger Frillesås. Men man har också tappat spelare relativt nyligen. Thomas Staerkeby har flyttat hem till Norge och Christoffer Hansson har tagit en time out. Så det har onekligen rört sig lite i truppen från dess att säsongen startade också, inte optimalt kanske, men kvalitet i massor finns fortfarande.


Och när vi pratar om Gripen så pratar vi om ett offensivt potpurri med en stark kvartett i Tony Eklind, Robin Karlsson, Markus Eriksson och Mikko Lukkarilla. Eklind så klart den store regissören här. Man har skytte så det räcker till och blir över från framför allt Robin och Markus som pangar in ex antal hörnor per säsong. De är också giftiga avslutare i straffområdet där rutinerade Lukkarilla inte bör ges för mycket tid. Gripen är ett lag som spelar bandy i ett högt tempo i djupled med mycket åkningar pang på. Dock har dessa herrar kanske inte riktigt kommit upp på den nivå man är vana att se dem ännu. Och med den offensiva potentialen så har man fått tumma på något annat.

Det kan ibland defensiven få lida för. Laget gör mycket mål men släpper också in ofantliga många. Defensiven är helt klart lagets akilleshäl, och ja, någonstans måste det väl vara lite svagare med tanke på all den råkraft man spenderat kosing på i offensiven. Gripen är ett lag som prioriterar offensiv bandy vilket dem också vill spela naturligtvis. Men laget måste nog börja tänka om hur man fördelar sina resurser och sitt spel för just nu går laget svagt och med det spelarmaterial man har så skall man inte ligga där man just nu gör i den bandyallsvenska tabellen, det är nog alla beredda att hålla med om, inklusive tränare Andreij Pasjkin, Rysslands assisterande förbundskapten, som ju basar över Gripen.


Gripen är bra bandy, inget snack om den saken, men om drömmen om Elitserien skall hållas vid liv behöver man skaka om i laget och få till en stabilare defensiv. Det håller inte att förlora med 5 - 9 borta mot Rättvik även ifall Rättvik är erkänt hemmastarka.

Om ni skall hålla koll på någon speciell spelare i Gripen så nämner nyförvärvet från Blåsut inför förra säsongen, Markus Eriksson, en spelare helt i vår smak.


Så här ser det ut i toppen av den interna poängligan:

1. Robin Karlsson, 9+2

2. Markus Eriksson 10+0

3. Mikko Lukkarilla 6+1


Det är lite av en måstematch för Gripen mot Örebro, men det är ju så klart en mycket viktig match för Örebro också om man vill behålla ryggsäcken man satt på Ljusdal, KVBS och övrigas ryggar.


Gripen Trollhättans hemsida


Mycket mer om matchen Örebro - Gripen läser ni om här på hemsidan under fredagen.