På andra sidan: Finspång

Imorgon fredag spelar Örebro säsongens andra match när man tar emot division 1 laget Finspångs AIK i Behrn Arena. Här tittar vi lite närmare på dem. Finspång är ett av de mer välmående division 1 lagen i bandy med en bra organisation och stabil ekonomi. Därför är det inte konstigt att man redan den här säsongen siktar högt, riktigt högt. Laget bör absolut blanda sig i kampen om en kvalplats till Allsvenskan i division 1 södra.

Vi vill påstå att Finspång är absolut jämbördiga rent kvalitetsmässigt med nykomlingarna i Allsvenskan, Jönköping och Västanfors, men att små marginaler och allt för stora dippar i poängskörden avgjorde till deras nackdel. Nu har man under tränare Daniel Lehnbom värvat klokt och man ställer nog ett av de starkare FAIK lagen på länge på isen.

Lehnbom ja, ni kanske känner igen honom? Förut hette han Eriksson i efternamn och han har vunnit det mesta som går att vinna inom bandyn som spelare och bl.a. representerat SAIK och Villa i Sverige och Dynamo Kazan i Ryssland. På spelarfronten har man plockat in Viktor Mardakin och Hugo Sundberg från Örebro när deras kontrakt inte förlängdes och man har hämtat storvuxne Olle Nordlund från Motala. Jacob Edström hämtades även in från Nora. Sen är så klart tränare Lehnbom själv fortfarande en bra bandyspelare på den här nivån.

Olle Nordlund, ny i FAIK från IFK Motala


Till sin hjälp den här säsongen som matchcoach får han den i Örebro inte helt obekante Magnus Alm. Ett välbehövligt tillskott då Lehnbom allt som oftast fyller en mycket viktig funktion på isen i lagets spel. FAIK har en bra stomme och många pratar bandy i Finspång och man har fin uppbackning av näringslivet på orten. Räcker det hela vägen till Allsvenskt spel då? Det återstår att se, det är hur som helst ett spännande division 1 lag som Örebro möter imorgon kväll.


Ni kan läsa mer om Finspång på deras hemsida som ni hittar här.